Event Safety Instituut

ESI is het landelijke expertisecentrum voor veiligheid en crowd management op drukke plaatsen. ESI staat overheden en ondernemers bij met onderzoek, advies en opleidingen. De aanpak die wij voorstaan is pragmatisch, met een persoonlijk tintje. Wij verbinden theoretische concepten en strategisch advies met praktische uitvoering op de werkvloer, door onze zusterorganisatie CrowdProfessionals. ESI slaat vaak de brug tussen overheid en ondernemer, door het samenbrengen van belangen. 

Relevantie voor centrumgebieden

ESI is bij veel lokale overheden al bekend om haar kennis van veiligheid en crowd management. Als expertisecentrum kan ESI doorgaans rekenen op een groot draagvlak voor haar adviezen. ESI kan voor winkelgebieden analyses doen en advies geven over het bezoekersmanagement die de gemeente overtuigen en alle stakeholders helpen om samen tot een integrale aanpak te komen. Ons theoretische kader vanuit crowd science helpt om nieuwe manieren van werken te implementeren en meer “knoppen om aan te draaien” te ontdekken om veilig bezoek van winkelgebieden te waarborgen. Wij doen mee tot in de operationele uitvoering en staan zelf de briefing te verzorgen aan het personeel!

Trots op…

Trots op het project ‘Naar lokaal maatwerk in de 1,5 metersamenleving’. De adviseurs van CrowdProfessionals en het Event Safety Institute voor gemeenten waaronder Groningen, Wassenaar, Eindhoven, ’s-Hertogenbosch, Roermond en Alkmaar zijn drukdoende geweest met het adviseren omtrent de inrichting van het binnenstadgebied met betrekking tot de 1,5 metersamenleving. 

Kennis van Event Safety Instituut

Artikel

Bereid jouw centrumgebied goed voor op Sinterklaas en kerst

Sinds vorige week zijn er nieuwe maatregelen ingevoerd. Met Sinterklaas, Black Friday en Kerst voor de deur moeten we als winkelgebieden zorgen dat we voorbereid zijn.
Blog

Syan Schaap: “Denk alvast twee stappen vooruit en bereid je voor op heropening van de winkels”

De overheid zet kleine stapjes met versoepelingen: beginnend met click & collect en vanaf woensdag is ook winkelen op afspraak mogelijk. Deze versoepelingen zullen effect hebben op de drukte in winkelgebieden. Wij gingen in gesprek met Syan Schaap van Event Safety Institute over crowd management en hoe winkelgebieden zich het beste kunnen voorbereiden op de heropening van de winkels.

Delen: