DNWS-event
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

DNWS-projectbezoek: Hoe zet ik de Vitaliteitsbenchmark om in daden voor mijn centrumgebied? Op bezoek bij Goudappel in Deventer!

Op 31 maart organiseert DNWS in samenwerking met kennispartner Goudappel en Stichting Deventer Binnenstadsmanagement (SDBM) het DNWS-projectbezoek. Ben jij er ook bij?  

Wat kun je verwachten?  
Remco Heeren zal namens DNWS iedereen verwelkomen bij Parkcafé Mees in Deventer.  Peter Brouwer (Binnenstadsmanager van Deventer) vertelt hoe Parkcafé Mees bijdraagt aan het vergroenen en het leefbaar maken van de binnenstad. Hierna neemt Peter ons mee door Deventer en laat zien hoe zij de oude en nieuwe stad met elkaar verbinden. We eindigen de wandeling bij het kantoor van onze gastlocatie van deze dag: het hoofdkantoor van Goudappel.  

Onlangs publiceerde Goudappel de Vitaliteitsbenchmark Centrumgebieden voor de 100 grootste centra van Nederland en voor de Overijsselse en Gelderse gemeenten. Het instrument geeft inzicht in de economische vitaliteit van centrumgebieden. In deze ochtendsessie gaat Goudappel in op de vragen: Hoe zet je de inzichten uit de Vitaliteitsbenchmark om in concrete daden? Hoe benut je de benchmarkresultaten in je beleid en uitvoering? En hoe verhoudt zich dit tot het vraagstuk mobiliteit?  

Christiaan Kwantes en Tim van Huffelen van Goudappel laten je zien hoe je dat doet door een slimme combinatie van mobiliteit, ruimtelijk en economisch beleid. Zij presenteren praktijkvoorbeelden en de knoppen waaraan je draait om je centrumgebied toekomstbestendig te ontwikkelen. Het onderwerp mobiliteit komt uitgebreid aan bod. Tevens laat Peter Brouwer zien hoe Deventer dit oppakt. We sluiten het bezoek af met een gezamenlijke lunch.    

Programma
9.30 uur: Ontvangst Parkcafé Mees met huisgemaakte appeltaart   
10.00 uur: Stadswandeling oude naar nieuwe stad onder leiding van Peter Brouwer 
10.30 uur: Aankomst Goudappel    
10.35 uur: Presentatie vitaliteitsbenchmark en mobiliteit – gepresenteerd door Tim van Huffelen en Chistiaan Kwantes van Goudappel. Peter Brouwer geeft een praktische vertaling. 
11.15 uur: Met elkaar in gesprek  
12.00 uur: Lunch
12.30 uur: Einde DNWS-projectbezoek

Aanmelden

Deelnemers en kennispartners kunnen zich aanmelden via Chainels. Tot 31 maart 2023!