Kennis & inspiratie

In de kennisbank staan publicaties, onderzoeken, blogs en artikelen met antwoorden op vragen die spelen in centrumgebieden. Filter op type, een pijler, jaartal of gebruik de zoekbalk om het onderwerp waar je naar zoekt te vinden.

Filters:

WE-directielid Dimitri Broeren over lokale betrokkenheid

De ‘corona-alliantie’ was in 2020 en 2021 een pilot van INretail in samenwerking met centrummanagers van de 13 grootste steden van Nederland. Het doel was om directieleden van grootwinkelbedrijven als ambassadeurs te koppelen aan binnensteden.
Interview

Als bomen kunnen wandelen, kunnen mensen ook veranderen

In 2018 mocht de historische binnenstad van Leeuwarden zich een jaar lang Culturele Hoofstad van Europa noemen. Tijdens de Dag voor de Binnenstad op 12 mei, georganiseerd door Platform Binnenstadmanagement, presenteerde de hoofdstad van Friesland haar tips en leerpunten rondom de profilering van het centrumgebied en vertelde enthousiast over het net geopende wandelende bos midden in het centrum.
Verslag

De Kern Jaarprijs – oude wijn in nieuwe zakken?

21 April jl. werd de Kern Jaarprijs uitgereikt, een prijs voor het gebied met de beste retailontwikkeling in Nederland. René Vierkant, juryvoorzitter Kern Jaarprijs, neemt ons mee in de ontwikkeling van Kern en de uitreiking.
Blog

Kunnen we niet van de 10-minuten stad, naar de 30-minuten stad?

De behoefte aan snelle bezorging vanuit de consument is er zeker, tegelijkertijd vraag ik me af welke invloed dit gaat hebben op hoe we naar bezorgen in het algemeen kijken én op de inrichting van onze steden. Manon Straatman (beleidsadviseur INretail) schreef een blog over flitsbezorging.
Blog

Geef ondernemers ruimte om te ondernemen

Maandag 25 april vond in Studio 21 te Hilversum de jaarlijkse Dag van het Vakcentrum plaats met als thema ‘De toekomst creëren we zelf’. Een korte terugblik op deze interessante dag.
Verslag

Samenwerking maakt de nieuwe binnenstad

Het eerste landelijke congres over binnensteden in twee jaar tijd was uitverkocht. Op 14 april verzamelden 100 centrummanagers, ondernemers, gemeenteambtenaren en vastgoedeigenaren zich op uitnodiging van Platform DNWS in de Stadsgehoorzaal in Leiden,
Verslag

De levendige binnenstad

Rupert Parker Brady (Retaildeskundige / voorzitter Aanjaagteam Binnenstad Leiden) was gesprekleider van de paneldiscussie ‘De levendige binnenstad’ tijdens het congres ‘Welkom in de nieuwe binnenstad’. Blik met Rupert terug op deze paneldiscussie.
Verslag

Fotoreportage congres ‘Welkom in de nieuwe binnenstad’

Wij zijn nog aan het nagenieten van het congres ‘Welkom in de nieuwe binnenstad’ op 14 april jongstleden. Bekijk de fotoreportage om terug te kijken op deze geslaagde dag.
Verslag

Een dialogische (binnen)stad?

Tessa Vosjan (Bureau Cosi) was een van de panelleden tijdens de paneldiscussie ‘De leefbare binnenstad’ op het congres ‘Welkom in de nieuwe binnenstad’. Zij schreef de volgende blog over de dialogische (binnen)stad.
Blog

De transformerende binnenstad

Rob Weiss (Ik Onderneem!) was gesprekleider van de paneldiscussie ‘De transformerende binnenstad’ tijdens het congres ‘Welkom in de nieuwe binnenstad’. Dat transformeren niet vanzelf gaat, daar schreef Rob deze blog over.
Blog