Kennis & inspiratie

In de kennisbank staan publicaties, onderzoeken, blogs en artikelen met antwoorden op vragen die spelen in centrumgebieden. Filter op type, een pijler, jaartal of gebruik de zoekbalk om het onderwerp waar je naar zoekt te vinden.

Filters:

Terugblik Week van het Centrumgebied

De Week van het Centrumgebied was een succes! Van 5 t/m 8 februari kregen deelnemers en kennispartners tijdens 11 online sessies volop inspiratie en praktische tips over thema’s die spelen in centrumgebieden. Deelnemers en kennispartners kunnen de presentaties terugzien op Chainels.
Evenement

BIZ biedt uitkomst. Gulpen heeft meer potentie dan waar nu gebruik van wordt gemaakt

Gulpen heeft de DNWS Scan laten uitvoeren, waaruit blijkt dat er genoeg kansen en uitdagingen liggen. Ondernemers en gemeente zien de noodzaak om in actie te komen. Lees hier hoe deze toeristische kern in Zuid-Limburg zich focust op de toekomst.
Artikel

Nieuwe accountmanager DNWS: Marleen Strien

Een nieuwe accountmanager voor DNWS: Marleen Strien. Zij stelt zich graag voor!
Artikel

Elk centrum verdient een aantrekkelijke inrichting

Vanaf januari dit jaar is RuimteVerhaal kennispartner van DNWS. Dit ontwerp- en adviesbureau helpt overheden, vastgoedeigenaren en ondernemers(verenigingen) de aantrekkelijkheid van ‘hun’ centrum te vergroten. Hoe? Check de metamorfose van centrum Tegelen.
Artikel

Hoe organiseer je samenwerking in kleine kernen?

Westland is een middelgrote gemeente met 110.000 inwoners en negen kernen met een onderscheidende dynamiek en een geheel eigen cultuur. De centrumgebieden ’s-Gravenzande, Honselersdijk, De Lier, Monster, Naaldwijk en Wateringen kennen sinds 2015 ieder een eigen Bedrijven Investeringszone (BIZ) die samenwerken met de gemeente en MKB Westland
Artikel

Provincie Limburg is in beweging voor leefbare steden en dorpen

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor aantrekkelijke binnensteden en winkelgebieden. Provincies kunnen gemeenten helpen om dit te bevorderen. Hoe? Dat laat bijvoorbeeld provincie Limburg zien!
Artikel

Hoe Schiedam is veranderd van lelijk eendje naar witte zwaan

Schiedam heeft in 2023 de Nationale Citymarketing Trofee in de wacht gesleept. Hoe? Dat vertelt accountmanager Marleen Strien die op bezoek was in Schiedam.
Artikel

Nieuw huurcontract voor winkel- en horecapanden

Het ROZ-model Huurovereenkomst Winkelruimte is een verhuurdersmodel en houdt weinig rekening met de belangen van huurders. Daarom hebben verschillende branche- en werkgeversorganisaties, waaronder INretail en Vakcentrum een ‘Huurdersvariant’ van het ROZ-model gemaakt.
Artikel

Webinar Impulsaanpak Winkelgebieden – 25 januari

Op 21 mei 2024 opent de vierde en tevens laatste ronde van de Impulsaanpak Winkelgebieden. Begin op tijd met de voorbereidingen en schrijf je in voor het webinar dat RVO en de Retailagenda organiseren op donderdag 25 januari van 10.30 tot 11.30 uur. Tijdens het webinar krijg je informatie en tips waar je op moet letten bij de aanvraag, een terugblik op de afgelopen rondes en je kunt vragen stellen tijdens de live chat.
Evenement

DNWS De week van het Centrumgebied

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Wij zien jou graag bij het eerste DNWS event in 2024. En niet zomaar een, gelijk een week vol kennis en inspiratie. Ben jij er ook bij?
Evenement