Kennis & inspiratie

In de kennisbank staan publicaties, onderzoeken, blogs en artikelen met antwoorden op vragen die spelen in centrumgebieden. Filter op type, een pijler, jaartal of gebruik de zoekbalk om het onderwerp waar je naar zoekt te vinden.

Filters:

Niet één maar twee BIZ-en in Purmerend

Purmerend heeft onlangs een mooi resultaat behaald met 2 BIZ-en. Wij gingen in gesprek met wethouder Mario Hegger, Inge Reijmer, Programmamanager Binnenstad Purmerend en Jorge van Vliet die als Senior adviseur Stad & Co betrokken is bij de ontwikkelingen in Purmerend.
Interview

Welkom Locatus!

Onlangs heeft Locatus zich als nieuwe kennispartner aangesloten bij DNWS, welkom! Gertjan Slob, Directeur Onderzoek Locatus, stelt het bedrijf graag aan jullie voor. Gertjan is positief dat consumenten na twee jaar weer in eigen land kunnen kerstshoppen, maar twijfelt of we in de winkelstraten een kerst krijgen zoals we die voor corona kenden.
Interview

Het retailagendafestival geeft blijk van een veranderende agenda

De hoofdthema’s van het retailagendafestvial, georganiseerd door de Retailagenda, DNWS en KERN worden meteen duidelijk uiteengezet door Minister EZK Micky Adriaansens en voorzitter van de retailagenda Marijke van Hees tijdens de ochtendsessie.
Blog

Vergroening zorgt voor aantrekkingskracht bij investeerders

Eén van de meest spraakmakende landschapsarchitecten van het moment is Steven Delva van bureau DELVA Landscape, Architecture & Urbanism. Op 7 november spreekt hij op het festival De Waardevolle Binnenstad in een deelsessie over duurzame ambities voor een groene toekomst.
Interview

De waarde van winkelstraten: meer dan euro’s alleen

Wij Nederlanders (althans, de meesten van ons) houden van onze binnensteden en dorpskernen. Het zijn plekken waar we graag heen gaan. Om elkaar te ontmoeten, ergens een hapje te eten of een drankje te doen, om naar de film of het theater te gaan of een museum te bezoeken. En om te winkelen natuurlijk!

Staan mode-ondernemers open voor snelle bezorging?

Bij INretail werk ik zo nu en dan samen met studenten die onderzoek bij ons doen. Onlangs heeft een duo van de TMO Fashion Business School onderzoek gedaan naar of mode-ondernemers open staan voor same day delivery. Interessant! Op dit moment wordt je online bestelling vaak de volgende dag (of later) geleverd. Welke kansen biedt het om dezelfde dag nog te bezorgen?
Blog

Nieuwe concepten doen intrede in Breda via starterswinkels

Breda trekt unieke winkelconcepten naar de binnenstad met project de Starterswinkel. Binnenkort krijgen startende ondernemers met innovatieve concepten in Breda de kans om hun concept uit te proberen in de winkel. Ondernemersfonds Breda voorziet de ondernemers van een instapklaar pand voor 1 jaar, met lage huur en coaching om de starters klaar te stomen voor doorstroom naar een regulier pand.

Energie besparen in centrumgebieden: wat kun jij doen?

De huidige energieprijzen, in combinatie met andere zaken als uitgestelde coronabelastingen, drukken fors op de bedrijfsvoering van winkels, horecaondernemers en andere ondernemers en partijen in binnensteden, winkelcentra en andere centrumgebieden. Op deze pagina verzamelen we de beste voorbeelden, tips en tricks, die jouw centrumgebied kunnen helpen om bij te dragen aan het terugdringen van energiegebruik en daarmee gepaard gaande kosten. Doe je ook mee?
Artikel

Blog: Zorg dat duurzaamheid als eigen plek op de agenda komt

Duurzaamheid is hot. Deze zomer was dat letterlijk het geval. De warmte zette Europa onder druk en ook Nederland ontkwam er niet aan. Met de huidige energiecrisis voelt de bevolking het nu ook in haar portemonnee. De bewustwording wordt steeds groter, al is dat vooral ingegeven door een vermindering van comfort en een financiële achteruitgang.
Blog

Maak kennis met Remco, nieuwe accountmanager bij DNWS

Vanaf september 2022 heeft DNWS een nieuwe collega: Remco Heeren. Remco volgt Carolien Beijer op als accountmanager. We stellen Remco graag aan je voor.
Interview