Kennis & inspiratie

In de kennisbank staan publicaties, onderzoeken, blogs en artikelen met antwoorden op vragen die spelen in centrumgebieden. Filter op type, een pijler, jaartal of gebruik de zoekbalk om het onderwerp waar je naar zoekt te vinden.

Filters:

Decembermaand komt eraan

Dit jaar vallen 24 december (Kerstavond) en 31 december (Oudjaarsdag) op een zondag. Voor de detailhandel zijn dit belangrijke winkeldagen. Overleg eventueel met collega-ondernemers in jouw winkelgebied of -centrum en informeer bij de gemeente of het misschien mogelijk is dat gedurende die twee zondagen de winkels in het centrumgebied langer open mogen zijn dan gebruikelijk op zondag.
Artikel

Samen werkt – centrumorganisaties van morgen

Veranderende functies in centrumgebieden en maatschappelijke opgaven leiden tot nieuwe samenwerkingsverbanden. Dit is een onderzoek naar toekomstige vormen van samenwerking in centrumgebieden. Bekijk het werkboek en alle documentatie rondom het onderzoek hier.
Onderzoek

Samenwerking in dorpen en steden moet professioneler

De samenwerking in de centra van veel plaatsen moet beter en professioneler. Dat is de conclusie van Platform De Nieuwe Winkelstraat (DNWS) en Stad & Co op basis van onderzoek naar centrumorganisaties. De uitkomsten werden maandag 6 november gepresenteerd tijdens het drukbezochte landelijke congres ‘Samen werkt’ in het Rotterdamse WTC.
Persbericht

De binnenstad van Leiden is één van de grootste werkgevers van gemeente Leiden

Praktijkvoorbeeld uit het werkboek. Organisatiemodellen ‘Langetermijndoeners’ en ‘De Koepelregisseurs’. Door Rupert Parker Brady De binnenstad van Leiden is één van…
Verslag

Het binnenstadsmanagement van Den Bosch

Praktijkvoorbeeld uit het werkboek: organisatiemodel ‘Langetermijn doeners’. Door Den Bosch Partners. De Bossche binnenstad kent een lange traditie van centrummanagement….
Verslag

De Nederlandse Warenmarkten, een begrip tot ver over de landsgrenzen

Veel warenmarkten in Nederland kunnen trots zijn op datgeen zij te bieden hebben in het gebied waar zij zijn gesitueerd. Het grote aanbod aan food en ook vele sterke ondernemingen in de non-food worden gerund door ondernemers die gedreven en bedreven zijn binnen hun vakgebied. Juist door kennis, kwaliteit, vakmanschap en passie heeft een markt met al zijn facetten een meerwaarde in centra van grote en kleinere winkelgebieden.
Artikel

5 tips die bijdragen aan een succesvolle aanvraag voor de subsidie Impulsaanpak Winkelgebieden

Door Ingrid Ploegmakers van kennispartner Sweco  De vierde en laatste ronde van de Impulsaanpak Winkelgebieden opent 8 april 2024 (onder…
Artikel

Centra als ‘Place to Experience’

Stads- en dorpscentra ontwikkelen zich steeds meer van een ‘place to buy’ naar een ‘place to meet.’ Wil een centrum echt onderscheidend zijn, dan is meer nodig dan een plek waar alleen mensen samenkomen. Hoe kunnen we bezoekers een bijzondere en gedenkwaardige ervaring, een ‘experience’, bieden?
Artikel

Veiligheid in jouw centrumgebied

Maandag 9 tot en met vrijdag 13 oktober 2023 was het de Week van de Veiligheid. Dit jaar stond het thema agressie en geweld centraal. Veiligheid is van groot belang in jouw winkelgebied. Zeker nu de donkere dagen er weer aankomen. Wees voorbereid met deze tips!
Artikel

Bureau Buhrs nodigt jou uit

Bureau Buhrs, gebiedsmarketing en communicatie, draagt al meer dan 15 jaar bij aan een succesvolle toekomst voor stad en land. Dat doen we door het positioneren, branden, profileren en programmeren van (winkel)gebieden en organisaties.
Artikel