Onderzoeken

DNWS streeft naar de verdere professionalisering van centrumgebieden in Nederland. Daarom hebben we landelijk een doorlopend kennisprogramma met actuele thema’s die we onderzoeken.

Lopende onderzoeken

Platform De Nieuwe Winkelstraat (DNWS) voert ieder jaar verschillende onderzoeken uit. Dit doen wij vaak in samenwerking met onze kennispartners, hogescholen en overheidsinstanties.

Op dit moment hebben wij geen onderzoeken lopen.

Afgeronde onderzoeken

In de afgelopen jaren heeft DNWS diverse onderzoeken uitgevoerd. Een aantal onderzoeken hebben we hieronder uitgelicht.

Hoe ziet de centrumorganisatie van de toekomst eruit?

Veranderende functies in centrumgebieden en maatschappelijke opgaven leiden tot nieuwe samenwerkingsverbanden. Dit is een onderzoek naar toekomstige vormen van samenwerking in centrumgebieden. Bekijk het werkboek en alle documentatie rondom het onderzoek hier.
11-2023

Verbinding als sleutel tot binnenstedelijke kwaliteit

Verbinding als sleutel tot binnenstedelijke kwaliteit

Een verkennend onderzoek naar de potentiële meerwaarde van retail en cultuur bij de ontwikkeling van toekomstbestendige winkelgebieden. Klik hier voor het rapport.
07-2023

Voorpagina online verkoopstrategieën voor retailers

Waardevolle online inzichten voor retailers

De publicatie ‘Online verkoopstrategieën voor retailers’ biedt voor het eerst een uitgebreid overzicht op basis van inzichten over welke keuzes je hebt als retailer met een fysieke winkel.
Lees meer over het onderzoek en download het rapport. 
12-2021

Onderzoek-klantdata-voor-winkelgebieden

Klantdata voor winkelgebieden

De inzichten uit dit onderzoek moeten vertegenwoordigers van collectieven inspireren om (meer) gebruik te maken van klantdata. Het onderzoek biedt concrete handvatten over hoe klantdata te verzamelen en in te zetten om de effectiviteit van marketingacties van het winkelgebied te verbeteren.
Lees meer over het onderzoek en download het rapport.
04-2021

Vragen?

Heb je een vraag of wil je meer informatie over de onderzoeken van DNWS? Neem dan contact met ons op!