Kennis & inspiratie

In de kennisbank staan publicaties, onderzoeken, blogs en artikelen met antwoorden op vragen die spelen in centrumgebieden. Filter op type, een pijler, jaartal of gebruik de zoekbalk om het onderwerp waar je naar zoekt te vinden.

Filters:

Samen werkt – centrumorganisaties van morgen

Veranderende functies in centrumgebieden en maatschappelijke opgaven leiden tot nieuwe samenwerkingsverbanden. Dit is een onderzoek naar toekomstige vormen van samenwerking in centrumgebieden. Bekijk het werkboek en alle documentatie rondom het onderzoek hier.
Onderzoek

Onderzoek: Hoe ziet de centrumorganisatie van de toekomst eruit?

Samen met Stad&Co en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is DNWS een landelijk onderzoek gestart naar de toekomst van centrumgebiedorganisaties. Dit onderzoek moet bijdragen om duurzame organisatiestructuren te ontwikkelen, als basis voor vitale centrumgebieden.
Onderzoek

Acht belangrijkste uitgangspunten impactanalyse

In opdracht van de Retailagenda heeft Q&A Insights & Consultancy een rapport geschreven over toekomstbestendige en leefbare kernen. Lees hier de 8 belangrijkste uitgangspunten van de impactanalyse.
Onderzoek

Betrokkenen positiever over transitieproces in centrumgebieden

Toen ik een paar maanden geleden op zoek ging naar een nieuwe kapper in Utrecht, vond ik zeven opties in een straal van 100 meter rond mijn studentenkamer. Coert van Baarsen deed onderzoek naar het transitieproces van centrumgebieden voor een toekomstbestendige binnenstad.
Onderzoek

De lockdown voorbij: de invloed op winkelgebieden en nieuwe omzetkansen

Dichte deuren, lege winkelstraten, meer online verkopen … tijdens de lockdowns van de afgelopen twee jaar veranderde het winkelgedrag. Corona laat overal haar sporen na. Ook in het retaillandschap. Wat betekent dit voor u als retailer? In deze whitepaper praat Locatus u bij over de ontwikkelingen post-corona en adviseren zij over de toekomst.
Onderzoek

KSO2021: een schat aan sturingsinformatie voor winkelgebiedsprofessionals

Voor de juiste selectie en toepassing van deze enorme hoeveelheid data en indicatoren geeft Anouk Mensen in deze blog een aantal tips mee.
Blog Onderzoek

Locatus: Factsheet Retaildata Benelux 2022

Download de ‘Factsheet Retaildata Benelux 2022’ van Locatus.
Onderzoek

Waardevolle online inzichten voor retailers

De publicatie ‘Online verkoopstrategieën voor retailers’ biedt voor het eerst een uitgebreid overzicht op basis van inzichten over welke keuzes je hebt als retailer met een fysieke winkel.
Onderzoek

Hoe kunnen winkelgebieden klantdata effectief inzetten?

De inzichten uit dit onderzoek moeten vertegenwoordigers van collectieven inspireren om (meer) gebruik te maken van klantdata. Het onderzoek biedt concrete handvatten over hoe klantdata te verzamelen en in te zetten om de effectiviteit van marketingacties van het winkelgebied te verbeteren.
Onderzoek

Stappenplan voor winkelgebieden: sociale meerwaarde als basis voor je merkstrategie

DNWS en De Retailagenda presenteren de publicatie ‘Van groeten en ontmoeten naar verleiden en verblijden’. Hierin staat stap voor stap beschreven hoe je een merkstrategie ontwikkelt op basis van sociale meerwaarde.
Onderzoek