DNWS Scan

Centrumgebieden zoals binnensteden, winkelgebieden, dorpskernen en winkelcentra staan voor grote uitdagingen. De transitie in de retail heeft impact op hoe we winkelen en waarom we een centrumgebied bezoeken. Het aanbod verandert en wordt vaak breder qua functies met bijvoorbeeld meer dienstverlening en wonen. Consumenten verwachten een prettig verblijfsklimaat met bijvoorbeeld meer groen en een gastvrije beleving.  

DNWS Scan

Platform De Nieuwe Winkelstraat (DNWS) biedt de mogelijkheid een DNWS Scan uit te voeren in het centrumgebied. Op deze manier wordt in een oogopslag inzichtelijk waar de uitdagingen in het centrumgebied liggen om vervolgens met elkaar een actieplan op te stellen en uit te voeren. 
De DNWS Scan kost € 2.500,- excl. BTW.

Stap 1: Enquête

De scan start met een enquête. De vragen in de enquête raken de vijf verschillende pijlers: basis op orde, samenwerking, ontmoeten en beleven, transformatie en digitalisering en data. De enquête wordt door ondernemers, eigenaren, culturele instellingen, horeca en andere betrokkenen ingevuld.

Stap 2: Waarneming

Naast een enquête doen we ook een waarneming in het centrumgebied. De expert en accountmanager bezoeken samen het centrumgebied en beoordelen het gebied aan de hand van de vijf pijlers.

Stap 3: Rapportage

Op basis van de input vanuit de enquête en waarneming wordt zichtbaar waar het centrumgebied goed op scoort en waar verbeterpunten liggen. Hieruit volgt een rapportage met onderdelen zoals transformatie, leegstand, samenwerking etc.

Onderdelen

  • Basis op orde: Schoon, heel, veilig, parkeren, bereikbaarheid en groenvoorzieningen  
  • Samenwerking: organisatiegraad en organisatiestructuur, contact met stakeholders en onderlinge verhoudingen
  • Ontmoeten en beleven: identiteit, marketing, gastvrijheid, consumentenbeleving, maatschappelijke voorzieningen
  • Transformatie: transformatieopgave, leegstandsaanpak
  • Digitalisering & Data: lokaal online platform, dataverzameling en datamanagement / dashboarding

Vragen?

Heb je een vraag of wil je meer informatie over de DNWS Scan? Neem dan contact met ons op!

Aanmeldformulier voor DNWS scan

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Bij het inzenden van het formulier ga je akkoord met onze privacyvoorwaarden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacybeleid(opent in nieuw tabblad) en de servicevoorwaarden(opent in nieuw tabblad) van Google zijn van toepassing.