De winkel draait door

Soms lijkt het alsof de CLICKS alle BRICKS al verslagen hebben. Maar niets is minder waar. Sterker nog, in de winkel gebeurt hét. Wat precies? Daar kunnen mediamerken je alles over vertellen. Volgens Jos Voss en Olaf Zwijnenberg van de Rabobank, partner van DNWS, is de fysieke winkel verre van dood. “Het wordt tijd om de kracht van winkels, de sociale interactie daarbinnen en de opgedane klantervaring belangrijk te maken”.  

De kernpunten van het artikel kunnen als volgt worden samengevat:

  • Winkels kunnen een sterk mediakanaal worden voor merken en retailers kunnen hen verleiden een deel van hun marketingbudget aan winkels te besteden. De winkel kan een voor de klant onvergetelijke ervaring opleveren, vooral via de service van het personeel en de experience van de winkel. Daarmee biedt de winkel een merkexposure dat veel waardevoller is dan bijvoorbeeld een advertentie.
  • Mediabedrijven zijn een interessante partner voor retailers. Zij kunnen klanten en content toevoegen aan de propositie van de retailer, waardoor de krachtige driehoek Klanten-Content-Retail ontstaat. Deze driehoek is ook toepasbaar voor winkelgebieden.
  • In plaats van samen te werken met mediabedrijven, kunnen retailers ook de content productie in eigen hand nemen. Zij worden daarmee zelf uitgever en bouwen daar een verdienmodel omheen.

 Lees hier het hele artikel van Jos Voss en Olaf Zwijnenberg 

Delen:

Bekijk ook

Verbeelding als verbindende kracht

Het creëren van vitale centrumgebieden is maatwerk en een integrale opgave, waarbij zowel zachte als harde maatregelen met elkaar verbonden moeten worden. Verbeelding speelt hierbij een verbindende rol, omdat het opgaven en oplossingen inzichtelijk maakt. Een krachtig beeld of verhaal kan je raken en een emotionele verbinding met de plek creëren.

Gratis inlog DNWS deelnemers op data-centrum Retail Insiders

Retail Insiders is hét semipublieke datacentrum voor retailstakeholders. Je vindt er cijfers over de detailhandel, food, non food en ruim 50 onderliggende branches. Als deelnemer van DNWS kan je nu een gratis account aanmaken op Retail Insiders.

Omni VR sluit zich aan bij DNWS

Onlangs heeft Omni VR zich als nieuwe kennispartner aangesloten bij DNWS, welkom! Hans van der Post stelt Omni VR graag aan jullie voor en vertelt over de plannen voor 2023. Omni VR maakt complete virtuele stadstours (digital twin) om een optimale en transparante online centrumpresentatie te geven waarmee potentiële bezoekers naar het stadscentrum worden getrokken.