Ga mee op stadssafari door Tilburg

Ons DNWS congres van afgelopen 8 juni stond in het teken van: ‘Hoe maakbaar is de binnenstad?’. We waren te gast in Tilburg; een plek met een vernieuwde binnenstad waar een ingrijpende structuurverandering heeft plaatsgevonden. Tijdens verschillende stadssafari’s ontdekten we 3 gebieden in het centrum van Tilburg. Was je er niet bij en wil je Tilburg toch nog ontdekken? Dat kan!

Een virtual experience

Onze kennispartner Omni VR is gespecialiseerd in het virtueel in beeld brengen van onder andere winkelgebieden. Zij kunnen met hun apparatuur snel en kostenefficiënt virtual experiences maken, die op diverse manieren kunnen worden ingezet voor en door verschillende belanghebbenden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan consumenten die online alvast de echte sfeer meekrijgen en een duidelijk beeld wat ze kunnen verwachten. Maar het kan ook worden ingezet door vastgoedbedrijven om een duidelijk visueel overzicht te hebben van hun vastgoed. Of voor de gemeente die hiermee hun plannen helder en overzichtelijk op een rij kunnen zetten. En wist je dat onderzoek aantoont dat consumenten steeds meer online onderzoek doen om offline te kunnen shoppen? Een virtual experience past helemaal in deze sterk opkomende trend.

Terug naar de stadssafari’s

Om een beeld te geven van de mogelijkheden heeft Omni VR van de door ons georganiseerde stadssafari’s in Tilburg virtual tours gemaakt. Kijk snel en ontdek Tilburg via deze virtual experience! De tour start automatisch. Maar je kunt ook je eigen route kiezen door met de muis of pijltjes op het toetsenbord te klikken waar je heen wilt om het gehele winkelgebied te ontdekken.

Tilburg Stadssafari Hendrikhof

Stadssafari Binnenstad
De binnenstad van Tilburg heeft zich razendsnel ontwikkeld. Het faillissement van V&D was de aanleiding voor een herstructurering. Nu, 10 jaar later, mag het resultaat er zijn. De binnenstad is verrijkt met nieuwe winkelstraten en groene pleintjes. Met nieuwe doorbraken is een compact winkelrondje gemaakt. We nemen je mee in de ontwikkeling en in de dynamiek die dit op gang heeft gebracht. Looproutes veranderen en ondernemers zoeken hun plek in de vernieuwde binnenstad.
Bekijk de ‘Stadssafari Binnenstad’.

Stadssafari Dwaalgebied
We duiken in het Dwaalgebied. We bezoeken enthousiaste ondernemers met een bijzonder verhaal: ondernemers die op een bijzondere manier zijn gestart of een vernieuwend concept hebben. We laten jullie mooie voorbeelden zien van hoe ambachtelijk werk en detailhandel worden gecombineerd.
Bekijk de ‘Stadssafari Dwaalgebied’.

Stadssafari Spoorzone
Vanaf 1920 sleutelden honderden arbeiders op dit terrein aan treinen en locomotieven. In 2010 kocht Gemeente Tilburg de grond en gebouwen over van de NS. Zie tijdens deze stadssafari hoe het industrieel erfgoed is behouden en hoe ondernemende pioniers een vaste plek hebben gekregen.
Bekijk de ‘Stadssafari Spoorzone’.

Ben je benieuwd wat Omni VR voor jouw winkelgebied of vastgoed kan betekenen? Neem contact op met onze kennispartner Omni VR of info@omnivr.nl.

Delen:

Bekijk ook

Dit was het congres ‘Groningen: stad in beweging’

Op 30 en 31 mei vond ons tweedaags congres 'Groningen: stad in beweging' plaats. We kijken met trots terug op een geslaagd congres, waarbij binnensteden uit heel Nederland aanwezig waren. Hier lees je alles nog eens rustig na of bleef je het congres opnieuw met het fotoverslag.

Terugblik inspiratiesessie ‘Artificial intelligence in centrumgebieden’

Eind april organiseerden we bij DNWS de inspiratiesessie 'Artificial intelligence in centrumgebieden'. Wilco Verdoold verzorgde een inspirerende sessie en daarom delen wij graag nog wat citaten en tips:

Hoe geef ik écht betekenis aan mijn data?

Data speelt een steeds grotere rol in de aansturing van winkelgebieden. Veel centrumgebieden worstelen met de vraag welke data echt van belang zijn, welke bron of leverancier ze het beste kunnen gebruiken en vooral hoe ze de data vervolgens kunnen benutten en toepassen. Anouk Mensen van onze kennispartner Analyzus neemt je mee in de mogelijkheden en hoe je hierin keuzes kunt maken.