Ga mee op stadssafari door Tilburg

Ons DNWS congres van afgelopen 8 juni stond in het teken van: ‘Hoe maakbaar is de binnenstad?’. We waren te gast in Tilburg; een plek met een vernieuwde binnenstad waar een ingrijpende structuurverandering heeft plaatsgevonden. Tijdens verschillende stadssafari’s ontdekten we 3 gebieden in het centrum van Tilburg. Was je er niet bij en wil je Tilburg toch nog ontdekken? Dat kan!

Een virtual experience

Onze kennispartner Omni VR is gespecialiseerd in het virtueel in beeld brengen van onder andere winkelgebieden. Zij kunnen met hun apparatuur snel en kostenefficiënt virtual experiences maken, die op diverse manieren kunnen worden ingezet voor en door verschillende belanghebbenden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan consumenten die online alvast de echte sfeer meekrijgen en een duidelijk beeld wat ze kunnen verwachten. Maar het kan ook worden ingezet door vastgoedbedrijven om een duidelijk visueel overzicht te hebben van hun vastgoed. Of voor de gemeente die hiermee hun plannen helder en overzichtelijk op een rij kunnen zetten. En wist je dat onderzoek aantoont dat consumenten steeds meer online onderzoek doen om offline te kunnen shoppen? Een virtual experience past helemaal in deze sterk opkomende trend.

Terug naar de stadssafari’s

Om een beeld te geven van de mogelijkheden heeft Omni VR van de door ons georganiseerde stadssafari’s in Tilburg virtual tours gemaakt. Kijk snel en ontdek Tilburg via deze virtual experience! De tour start automatisch. Maar je kunt ook je eigen route kiezen door met de muis of pijltjes op het toetsenbord te klikken waar je heen wilt om het gehele winkelgebied te ontdekken.

Tilburg Stadssafari Hendrikhof

Stadssafari Binnenstad
De binnenstad van Tilburg heeft zich razendsnel ontwikkeld. Het faillissement van V&D was de aanleiding voor een herstructurering. Nu, 10 jaar later, mag het resultaat er zijn. De binnenstad is verrijkt met nieuwe winkelstraten en groene pleintjes. Met nieuwe doorbraken is een compact winkelrondje gemaakt. We nemen je mee in de ontwikkeling en in de dynamiek die dit op gang heeft gebracht. Looproutes veranderen en ondernemers zoeken hun plek in de vernieuwde binnenstad.
Bekijk de ‘Stadssafari Binnenstad’.

Stadssafari Dwaalgebied
We duiken in het Dwaalgebied. We bezoeken enthousiaste ondernemers met een bijzonder verhaal: ondernemers die op een bijzondere manier zijn gestart of een vernieuwend concept hebben. We laten jullie mooie voorbeelden zien van hoe ambachtelijk werk en detailhandel worden gecombineerd.
Bekijk de ‘Stadssafari Dwaalgebied’.

Stadssafari Spoorzone
Vanaf 1920 sleutelden honderden arbeiders op dit terrein aan treinen en locomotieven. In 2010 kocht Gemeente Tilburg de grond en gebouwen over van de NS. Zie tijdens deze stadssafari hoe het industrieel erfgoed is behouden en hoe ondernemende pioniers een vaste plek hebben gekregen.
Bekijk de ‘Stadssafari Spoorzone’.

Ben je benieuwd wat Omni VR voor jouw winkelgebied of vastgoed kan betekenen? Neem contact op met onze kennispartner Omni VR of info@omnivr.nl.

Delen:

Bekijk ook

Zet als centrumprofessional de volgende stap en neem actief deel aan Intervisie bijeenkomsten

Geschreven door intervisiebegeleider Jacqueline Brouwer-Blok. Wil je als centrumprofessional een volgende stap zetten? Doe dan actief mee aan de intervisiebijeenkomsten van CMA. Onlangs hebben enthousiaste centrumprofessionals met succes het eerste CMA-intervisietraject afgerond. Dit traject bestond uit drie eendaagse bijeenkomsten waarbij deelnemers veel hebben geleerd en waardevolle feedback hebben gekregen.

Terugblik DNWS Deep Dive, woensdag 6 september 2023

Gisteren vond de eerste DNWS Deep Dive plaats als vervolg op de Meet & Greet die we begin dit jaar hebben georganiseerd. Het was een geslaagde bijeenkomst!

Notitie omzetmonitoring centrumgebieden

DNWS heeft samen met Retail Insiders en kennispartner AnalyZus verschillende databronnen voor omzetmonitoring op een rij gezet. Lees de notitie op het Chainels kanaal van DNWS of vraag de notitie aan via Retail Insiders en ontdek welke bronnen voor jouw centrumgebied interessant zijn.