Gratis inlog DNWS deelnemers op data-centrum Retail Insiders

Retail Insiders is hét semipublieke datacentrum voor retailstakeholders. Je vindt er cijfers over de detailhandel, food, non food en ruim 50 onderliggende branches. Het data dashboard geeft cijfers weer over omzet, winkelstructuur, leegstand, bestedingen, koopstromen en de arbeidsmarkt.

Regionale en lokale data

Retail Insiders en DNWS zetten zich samen in om meer data op regionaal tot lokaal niveau te kunnen ontsluiten. Zo draait er momenteel een veelbelovende pilot die inzicht biedt in de omzetontwikkeling op gemeente-, wijk tot buurtniveau. Veel data is publiek toegankelijk, maar nieuwe data-updates vragen draagvlak vanuit alle retailstakeholders. DNWS deelt het belang van een goed data-centrum en is sinds 2022 partner van Retail Insiders. We houden jullie de komende tijd op de hoogte van de pilot.

Jouw voordeel als DNWS-deelnemer

Als deelnemer van DNWS kan je gratis inloggen op Retail Insiders waardoor de laatste data vrij toegankelijk is. Wil je hier gebruik van maken, vraag dan een account aan bij Retail Insiders en geef onderaan het formulier aan dat je deelnemer bent van DNWS.

Delen:

Bekijk ook

Dit was het congres ‘Groningen: stad in beweging’

Op 30 en 31 mei vond ons tweedaags congres 'Groningen: stad in beweging' plaats. We kijken met trots terug op een geslaagd congres, waarbij binnensteden uit heel Nederland aanwezig waren. Hier lees je alles nog eens rustig na of bleef je het congres opnieuw met het fotoverslag.

Terugblik inspiratiesessie ‘Artificial intelligence in centrumgebieden’

Eind april organiseerden we bij DNWS de inspiratiesessie 'Artificial intelligence in centrumgebieden'. Wilco Verdoold verzorgde een inspirerende sessie en daarom delen wij graag nog wat citaten en tips:

Hoe geef ik écht betekenis aan mijn data?

Data speelt een steeds grotere rol in de aansturing van winkelgebieden. Veel centrumgebieden worstelen met de vraag welke data echt van belang zijn, welke bron of leverancier ze het beste kunnen gebruiken en vooral hoe ze de data vervolgens kunnen benutten en toepassen. Anouk Mensen van onze kennispartner Analyzus neemt je mee in de mogelijkheden en hoe je hierin keuzes kunt maken.