Oldenzaal: verkozen tot Leukste Gemeente van Nederland!

We gingen in gesprek met Sharon Wessels, centrummanager in Oldenzaal.

Oldenzaal is niet alleen de Glimlach van Twente, maar sinds kort ook officieel de Leukste Gemeente van Nederland! “We zijn onmeunig trots op deze titel” aldus burgemeester Patrick Welman op de dag van de prijsuitreiking.

Het AD hield een landelijke verkiezing voor de Leukste Gemeente van Nederland. In een online vragenlijst konden gemeenten beoordeeld worden aan de hand van verschillende thema’s. Oldenzaal kwam als winnaar uit de bus en scoorde een 8,5 als rapportcijfer.

Wat maakt Oldenzaal de leukste gemeente?

Oldenzaal staat bekend om haar bourgondische karakter, gastvrijheid en rijke historie. Een stad met een dorps karakter. We hebben een mooi en gezellig horecaplein en een uniek winkelaanbod met weinig ketens en veel diversiteit. Grote evenementen zoals het carnaval en het vijf dagen durende zomerfeest ‘De Boeskool is Lös’ zijn kenmerkend voor onze gemeente. Oldenzaal heeft een aantrekkelijke binnenstad met historische wortels als de oudste stad van Twente, omringd door prachtige natuur, waaronder recreatiepark Het Hulsbeek. Ook vind je in Oldenzaal een grote, drukbezochte, meubelboulevard. Daarnaast zit onze gemeente vol initiatiefrijke mensen die grote sporttoernooien en andere evenementen organiseren. Ons motto is: we doen het samen.

De titel van Leukste Gemeente van Nederland versterkt de verbondenheid en brengt veel creatieve ideeën naar boven, zowel van de gemeente en Oldenzaal Promotie, die hierin nauw samenwerken, als van ondernemers. Binnenkort organiseren we bijvoorbeeld een grote actie met alle ondernemers in heel Oldenzaal. De titel zorgt voor een enorme positieve vibe, iets wat elke stad kan gebruiken. Super tof hoe we met stakeholders uit de hele stad samenkomen om nieuwe initiatieven te bedenken.

Welke uitdagingen kent Oldenzaal en hoe gaan jullie hiermee om?

Natuurlijk kent Oldenzaal ook uitdagingen. We zijn bezig met meer groen in de gemeente. Daarnaast willen we een aantrekkelijke verblijfsplek zijn en blijven voor alle leeftijden. We mogen vooral de jongeren van 15 tot 20 jaar niet vergeten. We moeten ervoor zorgen dat ook zij zich thuis blijven voelen in Oldenzaal.

Samen met de inzet van onze betrokken inwoners en ondernemers, waarin bijvoorbeeld influencer Debby van der Zande een grote rol speelt, blijven we werken aan een nog mooiere en leukere gemeente voor iedereen!

Meer weten? Neem contact op met Sharon Wessels via sharon@oldenzaalpromotie.nl.

Delen: