Provincie Limburg is in beweging voor leefbare steden en dorpen

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor aantrekkelijke binnensteden en winkelgebieden. Provincies kunnen gemeenten helpen om dit te bevorderen. Hoe? Dat laat bijvoorbeeld provincie Limburg zien! 

INretail ging samen met de branches achter Lokaal Retailbelang, KHN Limburg, MKB Limburg en Centrum Platform Limburg in gesprek met gedeputeerde Michael Theuns. Ze mochten hun  praktische kennis en netwerk inbrengen voor het Kader Leefbare Steden en Dorpen.  

Dit kader is tot stand gekomen door het gesprek aan te gaan met inwoners, maatschappelijke organisaties, bedrijven, corporaties en gemeenten. Per gebied wordt gekeken wat nodig is om de leefbaarheid in stand te houden en zelfs te verbeteren.  

Vanuit dit kader is er een Leefbaarheidsfonds. Concreet gaat Provincie Limburg 30 miljoen investeren in de lokale leefbaarheid via dit fonds. Dit jaar staat in het teken van voorbereidingen, maar wij verwachten dat dat komend jaar Limburg-breed tot beweging leidt in de winkelgebieden! Wordt vervolgd… 

FOTO: v.l.n.r. David Lansen (INretail), Paul Berden (MKB Limburg), Michael Theuns (Gedeputeerde Limburg) en Sjoerd van Heijster (Centrum Platform Limburg, ook namens binnensteden en dorpen) 

Delen: