Terugblik DNWS Deep Dive, woensdag 6 september 2023

Gisteren vond de eerste DNWS Deep Dive plaats als vervolg op de Meet & Greet die we begin dit jaar hebben georganiseerd. Het was een geslaagde bijeenkomst!
We zijn de diepte ingegaan op de thema’s klimaatadaptatie in Alkmaar en lokale economische waarde van retail.
Hoe kan je data over jouw verzorgingsgebied inzetten en hoe kan je als centrumgebied inzoomen op bijvoorbeeld de binnenstad en absolute omzetcijfers en indexen zien?
Hoe heeft Alkmaar de winkelstraat Laat-West toekomstbestendig ingericht en aantrekkelijker gemaakt voor het publiek en ondernemers? En wat heeft Alkmaar gedaan aan klimaatadaptatie en vergroening?

Presentaties en verslag

Deelnemers van DNWS kunnen de presentaties en het verslag terugvinden op Chainels.

Delen:

Bekijk ook

Terugblik inspiratiesessie ‘Artificial intelligence in centrumgebieden’

Eind april organiseerden we bij DNWS de inspiratiesessie 'Artificial intelligence in centrumgebieden'. Wilco Verdoold verzorgde een inspirerende sessie en daarom delen wij graag nog wat citaten en tips:

Als je afzet met je sterkste been kom je het verst

De Goudse binnenstad heeft ruim 500 ondernemers, waarvan een kleine 400 in het kernwinkelgebied. Iedereen is automatisch lid van de Samenwerkende Binnenstadsondernemers Gouda (SBG), waarin naast de ondernemers ook het vastgoed en de cultuur vertegenwoordigd zijn. Toch blijft het lastig om met alle collega’s een band te hebben.

Hoe geef ik écht betekenis aan mijn data?

Data speelt een steeds grotere rol in de aansturing van winkelgebieden. Veel centrumgebieden worstelen met de vraag welke data echt van belang zijn, welke bron of leverancier ze het beste kunnen gebruiken en vooral hoe ze de data vervolgens kunnen benutten en toepassen. Anouk Mensen van onze kennispartner Analyzus neemt je mee in de mogelijkheden en hoe je hierin keuzes kunt maken.