Terugblik inspiratiesessie ‘Artificial intelligence in centrumgebieden’

Eind april organiseerden we bij DNWS de inspiratiesessie ‘Artificial intelligence in centrumgebieden’.

Hoe kun je AI toepassen in jouw centrumgebied?

Tijdens de inspirerende sessie van Wilco Verdoold werd een voorbeeld genoemd van Olala Chocola. Het gaat over hoe een bestaande winkel gebruikmaakt van ChatGTP voor hun volledige marketing. Neem even de tijd voor dit voorbeeld en laat je verbazen door de mogelijkheden.
Er zijn daarnaast diverse online tools te vinden, waarmee je als centrumgebied aan de slag kunt gaan. Een mooi voorbeeld is UrbanistAI (licentiekosten hiervoor zijn echter wel een paar duizend euro per jaar).

Presentatie inspiratiesessie

Klik hier voor de presentatie die gegeven is tijdens de sessie van Wilco Verdoold. Ook vind je er links naar handige AI-tools die tijdens de presentatie zijn genoemd en voorbeelden van prompts en dialogen in o.a. ChatGPT.

Graag delen wij nog wat citaten en tips uit de sessie:

  • AI zit nu al in je dagelijks leven, zoals de spamfilter en fotocamera in je mobiel.
  • Gebruik AI om je te laten inspireren door te vragen welke vragen je moet stellen. Dit geeft je inspiratie. Gebruik AI niet als Google.
  • Begin met AI voor niet essentiële talige taken. Gaat dit goed? Zet dan de volgende stap met essentiële taken om je werk efficiënter te maken.
  • Bedenk hoe AI je werk gaat/kan veranderen.
  • Hoe meer context je geeft, hoe beter het resultaat. Geef daarnaast uitleg waarom je de vraag stelt. Zo kan je beter controleren of het klopt en het systeem wordt beter. Voer een dialoog met het systeem. Kan je het wat korter schrijven, kan je het wat eenvoudiger opschrijven?
  • Als je aardig bent, wordt de output beter. Bedank Chat GTP en geef feedback!
  • Gebruik AI ook voor design vraagstukken.

Als je het niet weet: 42 is het antwoord op alles. 😉

Meer weten?

Ben jij geïnteresseerd om dit onderwerp in een aantal online sessies verder uit te diepen expliciet voor centrumgebieden? En ben je bereid om hiervoor een kleine bijdrage te betalen? Wij horen het graag via info@dnws.nl.

Delen:

Bekijk ook

Dit was het congres ‘Groningen: stad in beweging’

Op 30 en 31 mei vond ons tweedaags congres 'Groningen: stad in beweging' plaats. We kijken met trots terug op een geslaagd congres, waarbij binnensteden uit heel Nederland aanwezig waren. Hier lees je alles nog eens rustig na of bleef je het congres opnieuw met het fotoverslag.

Hoe geef ik écht betekenis aan mijn data?

Data speelt een steeds grotere rol in de aansturing van winkelgebieden. Veel centrumgebieden worstelen met de vraag welke data echt van belang zijn, welke bron of leverancier ze het beste kunnen gebruiken en vooral hoe ze de data vervolgens kunnen benutten en toepassen. Anouk Mensen van onze kennispartner Analyzus neemt je mee in de mogelijkheden en hoe je hierin keuzes kunt maken.

Sla je slag met het Koopstromenonderzoek

Eind februari kwam het Koopstromenonderzoek Oost Nederland uit. Wij merken dat niet iedereen het Koopstromenonderzoek kent en er gebruik van maakt. Wat is het? En hoe kan je je slag hiermee slaan?