Winnaars Landelijke Studenten Challenge Winkelgebieden

Op donderdag 29 juni was de online prijsuitreiking van de Landelijke Studenten Challenge Winkelgebieden. Deze challenge is een initiatief van de Digitale Werkplaatsen, Retail Insiders, INretail en Platform De Nieuwe Winkelstraat (DNWS). Tijdens de challenge gingen studenten uit het hele land aan de slag voor een winkelgebied bij hen in de buurt. De vraag die zij hebben opgepakt: Hoe breng je met digitale oplossingen offline en online bij elkaar in jouw winkelgebied, en verleid je jong volwassenen online tot een fysiek bezoek?

Studenten uit het middelbaar-en hoger beroepsonderwijs denken dat dit beter kan en gingen bij de Digitale Werkplaatsen aan de slag voor de winkelgebieden. De studenten helpen ze zo om een volgende stap te maken op het gebied van digitalisering. 13 teams hebben meegedaan de afgelopen maanden. In september starten nog 8 teams met nieuwe centrumgebieden.

šŸ„‡De eerste prijs gaat naar Tim, Jayden, Jay, Nina, Tom en Sid van het ROC Rivor voor hun ideeĆ«n voor het centrumgebied van Druten
šŸ„ˆEr is een gedeelde tweede plaats. Namelijk:
– Thijs, Job, Jaser en Lucas van Zuyd Hogeschool voor het centrumgebied van Maastricht.
– Marit, Natalia, Gertine, Ruben, Siem en Christiaan van het ROC Friese Poort voor het centrumgebied van Emmeloord.

Van harte gefeliciteerd!
De winnaars ontvingen een geldbedrag te besteden in het winkelgebied waarvoor ze de opdracht hebben gedaan. 

In de jury zaten Jesse Weltevreden (Hogeschool van Amsterdam), Hester Bunnik (DNWS), Peter Hoogerwerf (bViva Mobile), Gerlant Lettinga (Retail Insiders) en Rene Hendriks (Keynote spreker). Zij keken naar:

  • of het resultaat aansluit bij de wensen van de opdrachtgever (het winkelgebied);
  • creativiteit
  • haalbaarheid/technisch te realiseren;
  • prototype ontwikkeld;
  • oog voor duurzaamheid;
  • kwaliteit van de pitch.

Studenten pitches

Benieuwd naar alle pitches van de studenten? Check ze hieronder.

Druten Landelijke Studenten Challenge Winkelgebieden
Maastricht Landelijke Studenten Challenge Winkelgebieden
Emmeloord Landelijke Studenten Challenge Winkelgebieden
Bergambacht Landelijke Studenten Challenge Winkelgebieden
Hengelo Landelijke Studenten Challenge Winkelgebieden
Waalwijk Landelijke Studenten Challenge Winkelgebieden
Gorinchem Landelijke Studenten Challenge Winkelgebieden

Delen:

Bekijk ook

Dit was het congres ‘Groningen: stad in beweging’

Op 30 en 31 mei vond ons tweedaags congres 'Groningen: stad in beweging' plaats. We kijkenĀ met trots terug op een geslaagd congres, waarbij binnensteden uit heel Nederland aanwezig waren. Hier lees je alles nog eens rustig na of bleef je het congres opnieuw met het fotoverslag.

Terugblik inspiratiesessie ‘Artificial intelligence in centrumgebieden’

Eind april organiseerden we bij DNWS de inspiratiesessie 'Artificial intelligence in centrumgebieden'. Wilco Verdoold verzorgde een inspirerende sessie en daarom delen wij graag nog wat citaten en tips:

Als je afzet met je sterkste been kom je het verst

De Goudse binnenstad heeft ruim 500 ondernemers, waarvan een kleine 400 in het kernwinkelgebied. Iedereen is automatisch lid van de Samenwerkende Binnenstadsondernemers Gouda (SBG), waarin naast de ondernemers ook het vastgoed en de cultuur vertegenwoordigd zijn. Toch blijft het lastig om met alle collegaā€™s een band te hebben.