Winnaars Landelijke Studenten Challenge Winkelgebieden

Op donderdag 29 juni was de online prijsuitreiking van de Landelijke Studenten Challenge Winkelgebieden. Deze challenge is een initiatief van de Digitale Werkplaatsen, Retail Insiders, INretail en Platform De Nieuwe Winkelstraat (DNWS). Tijdens de challenge gingen studenten uit het hele land aan de slag voor een winkelgebied bij hen in de buurt. De vraag die zij hebben opgepakt: Hoe breng je met digitale oplossingen offline en online bij elkaar in jouw winkelgebied, en verleid je jong volwassenen online tot een fysiek bezoek?

Studenten uit het middelbaar-en hoger beroepsonderwijs denken dat dit beter kan en gingen bij de Digitale Werkplaatsen aan de slag voor de winkelgebieden. De studenten helpen ze zo om een volgende stap te maken op het gebied van digitalisering. 13 teams hebben meegedaan de afgelopen maanden. In september starten nog 8 teams met nieuwe centrumgebieden.

šŸ„‡De eerste prijs gaat naar Tim, Jayden, Jay, Nina, Tom en Sid van het ROC Rivor voor hun ideeĆ«n voor het centrumgebied van Druten
šŸ„ˆEr is een gedeelde tweede plaats. Namelijk:
– Thijs, Job, Jaser en Lucas van Zuyd Hogeschool voor het centrumgebied van Maastricht.
– Marit, Natalia, Gertine, Ruben, Siem en Christiaan van het ROC Friese Poort voor het centrumgebied van Emmeloord.

Van harte gefeliciteerd!
De winnaars ontvingen een geldbedrag te besteden in het winkelgebied waarvoor ze de opdracht hebben gedaan. 

In de jury zaten Jesse Weltevreden (Hogeschool van Amsterdam), Hester Bunnik (DNWS), Peter Hoogerwerf (bViva Mobile), Gerlant Lettinga (Retail Insiders) en Rene Hendriks (Keynote spreker). Zij keken naar:

  • of het resultaat aansluit bij de wensen van de opdrachtgever (het winkelgebied);
  • creativiteit
  • haalbaarheid/technisch te realiseren;
  • prototype ontwikkeld;
  • oog voor duurzaamheid;
  • kwaliteit van de pitch.

Studenten pitches

Benieuwd naar alle pitches van de studenten? Check ze hieronder.

Druten Landelijke Studenten Challenge Winkelgebieden
Maastricht Landelijke Studenten Challenge Winkelgebieden
Emmeloord Landelijke Studenten Challenge Winkelgebieden
Bergambacht Landelijke Studenten Challenge Winkelgebieden
Hengelo Landelijke Studenten Challenge Winkelgebieden
Waalwijk Landelijke Studenten Challenge Winkelgebieden
Gorinchem Landelijke Studenten Challenge Winkelgebieden

Delen:

Bekijk ook

Versterking winkelgebieden Soest

De vijf winkelgebieden in Soest en Soesterberg versterken. Dat is wat de gemeente Soest begin 2022 vroeg aan Expertteam Centrumgebieden Coƶperatie U.A. Met behulp van subsidie van de provincie Utrecht zijn wij gedurende 1 jaar aan de slag gegaan met 2 hoofddoelstellingen: het versterken van de organisatie- en uitvoeringskracht van de winkelgebieden en het tegengaan van de groeiende leegstand in deze gebieden.

Zet als centrumprofessional de volgende stap en neem actief deel aan Intervisie bijeenkomsten

Geschreven door intervisiebegeleider Jacqueline Brouwer-Blok. Wil je als centrumprofessional een volgende stap zetten? Doe dan actief mee aan de intervisiebijeenkomsten van CMA. Onlangs hebben enthousiaste centrumprofessionals met succes het eerste CMA-intervisietraject afgerond. Dit traject bestond uit drie eendaagse bijeenkomsten waarbij deelnemers veel hebben geleerd en waardevolle feedback hebben gekregen.

Terugblik DNWS Deep Dive, woensdag 6 september 2023

Gisteren vond de eerste DNWS Deep Dive plaats als vervolg op de Meet & Greet die we begin dit jaar hebben georganiseerd. Het was een geslaagde bijeenkomst!