DNWS werkt aan stappenplan voor winkelgebieden

Met man en macht wordt gewerkt om deze coronacrisis het hoofd te bieden. Het kabinet komt met tal van steunmaatregelen voor het mkb, gemeente ondersteunen hun ondernemers en ook de vastgoedsector zoekt naar oplossingen. Feit blijft: de winkelstraten zijn leeg. Nu al is duidelijk dat we na de crisis in een andere wereld zullen leven. De transitie waar we in zitten zal vanwege de corona sneller plaatsvinden. Winkelgebieden moesten al compacter worden en leegstandaanpak was al aan de orde van de dag.

Vooruit kijken

Het is nu zaak dat de gouden driehoek vooruit kijkt. Want na het coronatijdperk is het van belang dat ondernemersverenigingen, gemeenten, vastgoedeigenaren en centrummanagers samen nóg harder aan de slag gaan om te zorgen voor toekomstbestendige winkelgebieden.

Samenwerken

Om dit te verwezenlijken gaan we samen met onze kennispartners en onze leden (de gouden driehoek van gemeenten, ondernemersverenigingen en vastgoedeigenaren) in samenwerking met INretail, Vakcentrum en andere organisaties werken aan oplossingen. We richten ons op het maken van concrete stappenplannen waarmee in de praktijk direct aan de slag kan worden gegaan. Deze moeten helpen om na de crisis weer zo snel mogelijk bezoekers in winkelgebieden te krijgen, omzetten te verhogen, leegstand te verminderen en het centrum compacter te maken.

Wil jij hierover meedenken? Heb je suggesties? Of zijn er vraagstukken die we beslist moeten behandelen? Neem contact op met Johan Schomaker via 06 46 20 22 31, j.schomaker@dnws.nl.

Delen:

Bekijk ook

Culemborgse succesformule: vrijwilligers als hart en ziel van de binnenstad

Culemborg is een kleine stad met 30.000 inwoners, maar groots in ideeën en ambities. Wij spraken met Manoli Martín-Camuñas Romero (regisseur binnenstad Culemborg) over hoe de vrijwilligers zo'n succes maken van de binnenstad.

Thema ‘Talent & Impact’ centraal tijdens Nationaal Congres Citymarketing 2024

Op donderdag 6 juni vond in Tilburg het Nationaal Congres Citymarketing plaats. Het thema: uitdagingen omtrent Talent & Impact. Het vinden en binden van talent is een cruciale zaak voor elke stad en regio. Hoe binden steden talent? Accountmanager Marleen Strien deelt haar inzichten van deze dag.

Dit was het congres ‘Groningen: stad in beweging’

Op 30 en 31 mei vond ons tweedaags congres 'Groningen: stad in beweging' plaats. We kijken met trots terug op een geslaagd congres, waarbij binnensteden uit heel Nederland aanwezig waren. Hier lees je alles nog eens rustig na of bleef je het congres opnieuw met het fotoverslag.