Gratis scan duurzaam toerisme voor jouw gemeente

Ben je deelnemer van DNWS en benieuwd waar de verbeterpunten liggen om jouw bestemming aantrekkelijker en duurzamer te maken? Via onze kennispartner Areaal Advies mag een gemeente een gratis scan uitvoeren. De resultaten van de scan worden verwerkt in een kansenanalyse waarbij Areaal gebruik maakt van een nieuw ontwikkeld model. Ontdek voor jouw gemeente de kansen voor een duurzame bezoekerseconomie.

Een duurzame bezoekerseconomie bestaat uit drie dimensies: de economische, sociale en ecologische dimensie. Als deze dimensies met elkaar conflicteren raakt een bestemming uit balans. Areaal Advies zet zich in om dit evenwicht te herstellen: een sterke economie, tevreden bewoners en bezoekers én genoeg ruimte voor de natuur.

Het model geeft inzicht in de huidige staat van de bestemming en geeft direct praktische handvatten. Het model is in lijn met de toeristische kaders van het NBTC. We kijken samen naar een moment om de resultaten te presenteren op een DNWS event. Heb je interesse om een scan uit te voeren? Laat het ons snel weten via info@dnws.nl. Aanmelden kan tot 1 april 2023.

Delen:

Bekijk ook

Dit was het congres ‘Groningen: stad in beweging’

Op 30 en 31 mei vond ons tweedaags congres 'Groningen: stad in beweging' plaats. We kijken met trots terug op een geslaagd congres, waarbij binnensteden uit heel Nederland aanwezig waren. Hier lees je alles nog eens rustig na of bleef je het congres opnieuw met het fotoverslag.

Sla je slag met het Koopstromenonderzoek

Eind februari kwam het Koopstromenonderzoek Oost Nederland uit. Wij merken dat niet iedereen het Koopstromenonderzoek kent en er gebruik van maakt. Wat is het? En hoe kan je je slag hiermee slaan?

Meer waarde aan ruimte

De Roelofs Groep is sinds kort kennispartner van DNWS. Onze expertise ligt onder andere op het terrein van gebiedsontwikkeling, mobiliteit, water, energie en grondstoffen. Roelofs beheert het totale traject van een project en heeft meerdere succesvolle centrumprojecten uitgevoerd: van gebiedsontwikkeling, advies en ontwerp, tot realisatie, beheer en onderhoud.