Gratis scan duurzaam toerisme voor jouw gemeente

Ben je deelnemer van DNWS en benieuwd waar de verbeterpunten liggen om jouw bestemming aantrekkelijker en duurzamer te maken? Via onze kennispartner Areaal Advies mag een gemeente een gratis scan uitvoeren. De resultaten van de scan worden verwerkt in een kansenanalyse waarbij Areaal gebruik maakt van een nieuw ontwikkeld model. Ontdek voor jouw gemeente de kansen voor een duurzame bezoekerseconomie.

Een duurzame bezoekerseconomie bestaat uit drie dimensies: de economische, sociale en ecologische dimensie. Als deze dimensies met elkaar conflicteren raakt een bestemming uit balans. Areaal Advies zet zich in om dit evenwicht te herstellen: een sterke economie, tevreden bewoners en bezoekers én genoeg ruimte voor de natuur.

Het model geeft inzicht in de huidige staat van de bestemming en geeft direct praktische handvatten. Het model is in lijn met de toeristische kaders van het NBTC. We kijken samen naar een moment om de resultaten te presenteren op een DNWS event. Heb je interesse om een scan uit te voeren? Laat het ons snel weten via info@dnws.nl. Aanmelden kan tot 1 april 2023.

Delen:

Bekijk ook

Zet als centrumprofessional de volgende stap en neem actief deel aan Intervisie bijeenkomsten

Geschreven door intervisiebegeleider Jacqueline Brouwer-Blok. Wil je als centrumprofessional een volgende stap zetten? Doe dan actief mee aan de intervisiebijeenkomsten van CMA. Onlangs hebben enthousiaste centrumprofessionals met succes het eerste CMA-intervisietraject afgerond. Dit traject bestond uit drie eendaagse bijeenkomsten waarbij deelnemers veel hebben geleerd en waardevolle feedback hebben gekregen.

Terugblik DNWS Deep Dive, woensdag 6 september 2023

Gisteren vond de eerste DNWS Deep Dive plaats als vervolg op de Meet & Greet die we begin dit jaar hebben georganiseerd. Het was een geslaagde bijeenkomst!

Klimaatadaptatie is ‘hot’; hoe realiseer je een koele binnenstad?

Groen en klimaatadaptatie staan tegenwoordig hoog op het verlanglijstje van menig stadsbestuurder en centrummanager. Waarom zou je hierin moeten investeren? Welke kansen liggen er? En zijn er al goede voorbeelden te vinden in Nederlandse winkelgebieden? DNWS ging op onderzoek uit.