Gratis scan duurzaam toerisme voor jouw gemeente

Ben je deelnemer van DNWS en benieuwd waar de verbeterpunten liggen om jouw bestemming aantrekkelijker en duurzamer te maken? Via onze kennispartner Areaal Advies mag een gemeente een gratis scan uitvoeren. De resultaten van de scan worden verwerkt in een kansenanalyse waarbij Areaal gebruik maakt van een nieuw ontwikkeld model. Ontdek voor jouw gemeente de kansen voor een duurzame bezoekerseconomie.

Een duurzame bezoekerseconomie bestaat uit drie dimensies: de economische, sociale en ecologische dimensie. Als deze dimensies met elkaar conflicteren raakt een bestemming uit balans. Areaal Advies zet zich in om dit evenwicht te herstellen: een sterke economie, tevreden bewoners en bezoekers én genoeg ruimte voor de natuur.

Het model geeft inzicht in de huidige staat van de bestemming en geeft direct praktische handvatten. Het model is in lijn met de toeristische kaders van het NBTC. We kijken samen naar een moment om de resultaten te presenteren op een DNWS event. Heb je interesse om een scan uit te voeren? Laat het ons snel weten via info@dnws.nl. Aanmelden kan tot 1 april 2023.

Delen:

Bekijk ook

Klimaatadaptatie is ‘hot’; hoe realiseer je een koele binnenstad?

Groen en klimaatadaptatie staan tegenwoordig hoog op het verlanglijstje van menig stadsbestuurder en centrummanager. Waarom zou je hierin moeten investeren? Welke kansen liggen er? En zijn er al goede voorbeelden te vinden in Nederlandse winkelgebieden? DNWS ging op onderzoek uit.

Doorn is klaar voor een volgende stap

Afgelopen jaar is er in Doorn een DNWS Kom-In-Actie-Traject gestart. Op 17 januari jl. vond er een geslaagde werksessie plaats in Doorn met als onderwerp ‘Hoe blijf je als centrumgebied in de toekomst aantrekkelijk?’ Er werd gesproken over een energieke en inspirerende avond met een goede opkomst en veel betrokkenheid. Men vond het waardevol om mee te kunnen denken over de verschillende onderwerpen en de betrokkenen willen graag samen aan de slag voor een toekomstbestendig Doorn.

Fiets loopt spaak in centrum  

Een typisch Nederlands beeld: tegen de wind in trappende fietsers. Fietsen geeft ons vrijheid. Het is gezond. Het biedt ons flexibiliteit, is efficiënter qua ruimtegebruik en goedkoop vergeleken met de auto en het openbaar vervoer. Het succes van de fiets brengt echter ook nieuwe uitdagingen met zich mee.