Opening 3e ronde Impulsaanpak Winkelgebieden

Op maandag 26 juni 2023 opent de 3e ronde van de subsidie ‘Impulsaanpak Winkelgebieden’. Met het programma Impulsaanpak Winkelgebieden wil de overheid stimuleren dat gemeenten (delen van) binnenstedelijke winkelgebieden omvormen tot toekomstbestendige gebieden met een stevige sociale en economische basis.

In ronde 2 is er minder budget toegekend dan beschikbaar was, waardoor er in de 3e ronde 26 miljoen euro beschikbaar is. In de 4e ronde is het budget weer 22 miljoen.

Nieuw in deze ronde is een ‘handleiding Taxaties’ en een ‘Toelichting op het kostenverhaal en de PTP-criteria’. Net als in de vorige rondes worden er weer ‘Impulskamers’ georganiseerd waarin je kunt sparren met een expertteam. De 3e ronde Impulskamers opent op 29 mei en aanmelden moet uiterlijk 2 juni 2023.

Delen:

Bekijk ook

Terugblik Week van het Centrumgebied

De Week van het Centrumgebied was een succes! Van 5 t/m 8 februari kregen deelnemers en kennispartners tijdens 11 online sessies volop inspiratie en praktische tips over thema’s die spelen in centrumgebieden. Deelnemers en kennispartners kunnen de presentaties terugzien op Chainels.

Hoe organiseer je samenwerking in kleine kernen?

Westland is een middelgrote gemeente met 110.000 inwoners en negen kernen met een onderscheidende dynamiek en een geheel eigen cultuur. De centrumgebieden ’s-Gravenzande, Honselersdijk, De Lier, Monster, Naaldwijk en Wateringen kennen sinds 2015 ieder een eigen Bedrijven Investeringszone (BIZ) die samenwerken met de gemeente en MKB Westland

Webinar Impulsaanpak Winkelgebieden – 25 januari

Op 21 mei 2024 opent de vierde en tevens laatste ronde van de Impulsaanpak Winkelgebieden. Begin op tijd met de voorbereidingen en schrijf je in voor het webinar dat RVO en de Retailagenda organiseren op donderdag 25 januari van 10.30 tot 11.30 uur. Tijdens het webinar krijg je informatie en tips waar je op moet letten bij de aanvraag, een terugblik op de afgelopen rondes en je kunt vragen stellen tijdens de live chat.