Retail Radio: inspirerende ondernemers en hun verhaal

Daan Merckx en Dimitri van der Ark organiseren retailinspiratiereizen en -events in binnen- en buitenland. Nu dat er op dit moment niet in zit, hebben zij een andere manier bedacht om voor de nodige inspiratie te zorgen: Radio Retail. In deze podcasts doen inspirerende ondernemers hun verhaal.

In podcasts van ongeveer een uur knopen Daan Merckx en Dimitri van der Ark het gesprek aan met retailers over allerlei actuele en alledaagse zaken zoals de impact van het coronavirus, lokaal ondernemerschap en slimme manieren om nu je hoofd boven water te houden. Daan en Dimitri spreken onder andere met ‘local hero’ Rick Moorman van House of men in Amsterdam Buitenveldert, ze hebben Q&A met Gert van Doorn, algemeen directeur Primera en praten met Joël Timmerman van Schoenenzaken in Groningen, Johannes Veldhoen van Klein optiek in Apeldoorn en Eric Brommert en Wilma Onna, eigenaren van Run2Day in Rotterdam.

De podcasts zijn o.a. te beluisteren via Spotify en Listen Notes.

Delen:

Bekijk ook

Dit was het congres ‘Groningen: stad in beweging’

Op 30 en 31 mei vond ons tweedaags congres 'Groningen: stad in beweging' plaats. We kijken met trots terug op een geslaagd congres, waarbij binnensteden uit heel Nederland aanwezig waren. Hier lees je alles nog eens rustig na of bleef je het congres opnieuw met het fotoverslag.

Als je afzet met je sterkste been kom je het verst

De Goudse binnenstad heeft ruim 500 ondernemers, waarvan een kleine 400 in het kernwinkelgebied. Iedereen is automatisch lid van de Samenwerkende Binnenstadsondernemers Gouda (SBG), waarin naast de ondernemers ook het vastgoed en de cultuur vertegenwoordigd zijn. Toch blijft het lastig om met alle collega’s een band te hebben.

Hoe aantrekkelijk zijn de pleinen in jouw centrumgebied?

Pleinen functioneren in veel gevallen als de ‘kloppende harten’ van onze samenleving. Maar hoe zorg je ervoor dat pleinen voldoende aantrekkelijk zijn? Daar is onderzoek naar gedaan!