Tips voor een sfeervolle en veilige decembermaand

Hoe maak je er in december een feestje van in je winkelgebied? Een goede voorbereiding is het halve werk, zeker als het gaat om drukte en veiligheid. Tijdens de goed ‘bezochte’ DNWS-kennissessie van op 28 augustus gaven Linda Annink van Urban Solutions en Maikel Gijzen, centrummanager van Amersfoort, praktische tips om de cadeaumaand verantwoord en gezellig te laten verlopen. Ook kennispartner MK Illumination heeft slimme oplossingen om de sfeer te verhogen.

Feest,maanden
  • Hou het klein! Kleine evenementen, straatartiesten, meerdere plekken en kleine dingen
  • Laat bezoekjes aan Sinterklaas op afspraak doen, zo kun je drukte goed reguleren
  • Live muziek in de straat? Organiseer zitplaatsen, zodat je de 1,5 meter kunt garanderen
  • Regel een personal shopper voor inkopen met de feestdagen
  • Zorg voor een live stream van de intocht of van andere activiteiten, dan kunnen thuisblijvers meegenieten
  • De behoefte van consument is om meer doelgericht te winkelen. Natuurlijk wil je de consument verleiden om op een veilige manier meerdere winkels te komen bezoeken, ent tegelijkertijd inspelen op drukte en veiligheid. Dit kan door bijvoorbeeld 3-minute-store en het thuisbezorgen van aankopen
  • Organiseer een drive-in Sinterklaasintocht
  • Do-it-your self is een trend. Laat consumenten zelf iets maken of kinderen iets knutselen
  • Trek het terrassenbeleid door in de winter
  • Start eerder met sfeerverlichting en meer pak uitgebreid uit om een wintersfeer te creëren.

Delen:

Bekijk ook

Dit was het congres ‘Groningen: stad in beweging’

Op 30 en 31 mei vond ons tweedaags congres 'Groningen: stad in beweging' plaats. We kijken met trots terug op een geslaagd congres, waarbij binnensteden uit heel Nederland aanwezig waren. Hier lees je alles nog eens rustig na of bleef je het congres opnieuw met het fotoverslag.

Sla je slag met het Koopstromenonderzoek

Eind februari kwam het Koopstromenonderzoek Oost Nederland uit. Wij merken dat niet iedereen het Koopstromenonderzoek kent en er gebruik van maakt. Wat is het? En hoe kan je je slag hiermee slaan?

Meer waarde aan ruimte

De Roelofs Groep is sinds kort kennispartner van DNWS. Onze expertise ligt onder andere op het terrein van gebiedsontwikkeling, mobiliteit, water, energie en grondstoffen. Roelofs beheert het totale traject van een project en heeft meerdere succesvolle centrumprojecten uitgevoerd: van gebiedsontwikkeling, advies en ontwerp, tot realisatie, beheer en onderhoud.