Vier DNWS-deelnemers genomineerd voor Verkiezing Beste Binnenstad 2020

Het Platform Binnenstadsmanagement heeft de genomineerden bekend gemaakt voor De Verkiezing Beste Binnenstad 2020. Tussen de grote en middelgrote steden zitten vier DNWS-deelnemers die met succes het DNWS-Kom-In-Actie-Traject (KIAT) hebben doorlopen. Het gaat om Woerden, Deventer, Hoogeveen en Groningen.

De verkiezing heeft twee categorieën: grote steden, met meer dan 550 publieksgerichte functies in het centrum, en middelgrote binnensteden, met tussen de 225 en 550 publieksgerichte functies in de binnenstad. In totaal zijn voor de verkiezing in elke categorie tien kandidaten geselecteerd. 

Genomineerden

In de categorie Grote Binnensteden gaat het om: 

Arnhem
Enschede
Groningen
Leeuwarden
Leiden
Nijmegen
Rotterdam
Tilburg
Utrecht 
Zwolle

In de categorie Middelgrote Binnensteden zijn dit:

Alphen aan den Rijn
Deventer
Ede
Hoogeveen
Middelburg
Roermond
Sneek
Tiel
Uden
Woerden

Vervolg verkiezing

De tien geselecteerde binnensteden per categorie krijgen nu de tijd om een bidbook aan te leveren, waarin zij aan de hand van drie toonaangevende projecten/processen toelichten welke ontwikkeling de binnenstad heeft doorgemaakt in de periode 1 januari 2017 tot 1 januari 2020. Op basis van het bidbook, een speeddate en de data uit de Binnenstadsbarometer zullen de juryleden op 9 maart de twee finalisten per categorie kiezen, die door de voltallige jury worden bezocht.

Half mei worden tijdens de Beste Binnenstad Awards in Breda, winnaar van de Beste Grote Binnenstad van Nederland 2017-2019, de twee winnaars van de Verkiezing Beste Binnenstad 2020 bekend gemaakt. 

Delen:

Bekijk ook

Dit was het congres ‘Groningen: stad in beweging’

Op 30 en 31 mei vond ons tweedaags congres 'Groningen: stad in beweging' plaats. We kijken met trots terug op een geslaagd congres, waarbij binnensteden uit heel Nederland aanwezig waren. Hier lees je alles nog eens rustig na of bleef je het congres opnieuw met het fotoverslag.

Hoe aantrekkelijk zijn de pleinen in jouw centrumgebied?

Pleinen functioneren in veel gevallen als de ‘kloppende harten’ van onze samenleving. Maar hoe zorg je ervoor dat pleinen voldoende aantrekkelijk zijn? Daar is onderzoek naar gedaan!

Bewonersinitiatieven essentieel voor toekomstige winkelgebieden

Het traditionele winkelcentrum maakt plaats voor een meer dynamische plek, waar zich steeds vaker bewonersinitiatieven vestigen die toegevoegde waarde bieden. Wij spraken met Frodi Fransman (Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners) over de toenemende behoefte aan gemeenschap en voorbeelden in winkelgebieden.