Vragenlijst moet voor meer duidelijkheid Steunakkoord retail zorgen

De betrokken partijen bij het ‘Steunakkoord voor de retailsector’ hebben een lijst met vragen en antwoorden opgesteld over de toepassing van de afgesproken richtlijnen. In de praktijk blijkt er onduidelijkheid over de rolverdeling van huurders en verhuurders bij het verdelen van de financiële pijn die is ontstaan door de coronacrisis. 

Ondanks het Steunakkoord, dat op 11 april werd afgesloten, bleek de samenwerking tussen retailers en de vastgoedsector om huurkwesties op te lossen moeizaam te verlopen. Het Steunakkoord is bedoeld om op korte termijn verlichting te bieden aan de branche en houdt onder meer in dat gesproken kan worden over huuropschorting of uitstel. Meerdere partijen bleken een verschillende interpretatie te hebben van de richtlijnen in het akkoord. De Q&A dient als een leidraad voor de nadere uitleg van het Steunakkoord.

Dit zijn de betrokken partijen van het Steunakkoord -IVBN, INretail, Vastgoed Belang, Detailhandel Nederland, EZK, NVB, VGO- met elkaar overeengekomen. 

Ruimte voor maatwerk 

Het is volgens de opstellers van het Steunakkoord altijd mogelijk dat er specifieke uitzonderingen op de situatie zijn maar ‘de aard van een collectieve benadering is echter dat men tracht de grootste groep van zowel retailers als verhuurders zo goed mogelijk te vertegenwoordigen en om daarnaast ruimte te laten voor uitzonderingen en maatwerk.’ 

Bekijk hier de vragenlijst. 
Bekijk hier het steunakkoord. 

Delen:

Bekijk ook

Thema ‘Talent & Impact’ centraal tijdens Nationaal Congres Citymarketing 2024

Op donderdag 6 juni vond in Tilburg het Nationaal Congres Citymarketing plaats. Het thema: uitdagingen omtrent Talent & Impact. Het vinden en binden van talent is een cruciale zaak voor elke stad en regio. Hoe binden steden talent? Accountmanager Marleen Strien deelt haar inzichten van deze dag.

Dit was het congres ‘Groningen: stad in beweging’

Op 30 en 31 mei vond ons tweedaags congres 'Groningen: stad in beweging' plaats. We kijken met trots terug op een geslaagd congres, waarbij binnensteden uit heel Nederland aanwezig waren. Hier lees je alles nog eens rustig na of bleef je het congres opnieuw met het fotoverslag.

Sla je slag met het Koopstromenonderzoek

Eind februari kwam het Koopstromenonderzoek Oost Nederland uit. Wij merken dat niet iedereen het Koopstromenonderzoek kent en er gebruik van maakt. Wat is het? En hoe kan je je slag hiermee slaan?