Vragenlijst moet voor meer duidelijkheid Steunakkoord retail zorgen

De betrokken partijen bij het ‘Steunakkoord voor de retailsector’ hebben een lijst met vragen en antwoorden opgesteld over de toepassing van de afgesproken richtlijnen. In de praktijk blijkt er onduidelijkheid over de rolverdeling van huurders en verhuurders bij het verdelen van de financiële pijn die is ontstaan door de coronacrisis. 

Ondanks het Steunakkoord, dat op 11 april werd afgesloten, bleek de samenwerking tussen retailers en de vastgoedsector om huurkwesties op te lossen moeizaam te verlopen. Het Steunakkoord is bedoeld om op korte termijn verlichting te bieden aan de branche en houdt onder meer in dat gesproken kan worden over huuropschorting of uitstel. Meerdere partijen bleken een verschillende interpretatie te hebben van de richtlijnen in het akkoord. De Q&A dient als een leidraad voor de nadere uitleg van het Steunakkoord.

Dit zijn de betrokken partijen van het Steunakkoord -IVBN, INretail, Vastgoed Belang, Detailhandel Nederland, EZK, NVB, VGO- met elkaar overeengekomen. 

Ruimte voor maatwerk 

Het is volgens de opstellers van het Steunakkoord altijd mogelijk dat er specifieke uitzonderingen op de situatie zijn maar ‘de aard van een collectieve benadering is echter dat men tracht de grootste groep van zowel retailers als verhuurders zo goed mogelijk te vertegenwoordigen en om daarnaast ruimte te laten voor uitzonderingen en maatwerk.’ 

Bekijk hier de vragenlijst. 
Bekijk hier het steunakkoord. 

Delen:

Bekijk ook

Fotoreportage congres ‘Welkom in de nieuwe binnenstad’

Wij zijn nog aan het nagenieten van het congres ‘Welkom in de nieuwe binnenstad’ op 14 april jongstleden. Bekijk de fotoreportage om terug te kijken op deze geslaagde dag.

CentrumManagement Academy: Leren door het in de praktijk te doen

Op 15 februari verzamelden 14 enthousiaste deelnemers zich in het hotel theater Figi in Zeist. Op het programma stond de eerste kennismaking voor de opleiding tot centrummanager van de CentrumManagement Academy (CMA).

Wrap-up kennissessie: Wat kan je wél als winkelgebied?

Door de sluiting van de niet-essentiële winkels moeten winkelgebieden en ondernemers op zoek naar alternatieven. Vrijdagochtend organiseerden we in samenwerking met partners een extra kennissessie over wat je als winkelgebied in deze tijd wél kan doen. In dit een artikel een wrap-up.