Welkom Locatus!

Onlangs heeft Locatus zich als nieuwe kennispartner aangesloten bij DNWS, welkom! Gertjan Slob, Directeur Onderzoek Locatus, stelt het bedrijf graag aan jullie voor.

Consumenten kunnen weer kerstshoppen in eigen land

Gertjan is positief dat consumenten na twee jaar weer in eigen land kunnen kerstshoppen, maar twijfelt of we in de winkelstraten een kerst krijgen zoals we die voor corona kenden. “Consumenten zijn nog niet in dezelfde aantallen terug in de winkelstraten en kerst gaat dat niet veranderen. Verder zullen met de hoge kosten en het lage consumentenvertrouwen mensen meer de hand op de knip houden. Daar komt nog bij dat de kerstvakantie dit jaar erg ongelukkig valt en 1 dag start voor 1e kerstdag. Dat betekent weinig tijd voor kerstshoppen en dan zal dat relatief veel online worden gedaan.”

Wat kan Locatus voor jouw centrumgebied betekenen?

Locatus verzamelt informatie over winkels, winkelgebieden en winkelpassanten, met als resultaat een unieke online retaildatabase. “Beleid en acties ter verbetering van centrumgebieden moeten niet worden uitgevoerd en getoetst vanuit de onderbuik. Bij de voorbereiding moeten de sterke en zwakke punten in beeld worden gebracht en bij acties moeten heldere KPI’s worden geformuleerd. Zowel bij het in beeld brengen van de sterkte en zwakte als bij het meten van de KPI’s kunnen wij kennis en informatie leveren”, aldus Gertjan.

Lees hier meer over kennispartner Locatus.

Word ook kennispartner
Wij werken graag samen met organisaties die expertise en ervaring hebben die waardevol zijn om centrumgebieden vooruit te helpen. Wil je ook kennispartner worden of weten wat DNWS voor jou als kennispartner kan betekenen, klik dan hier.

Delen: