Locatus

Onze data helpen u om in de juiste retaillocaties te investeren. De Locatus veldwerkers verzamelen informatie over winkels, winkelgebieden en winkelpassanten, met als resultaat een unieke online retaildatabase. Onze experts zetten de data graag in voor analyses op maat.

Nadat Baptist Brayé voor de zoveelste keer eerst veel tijd kwijt was met informatie verzamelen voor hij advies kon geven, dacht hij: “Ik zal toch niet de enige zijn die behoefte heeft aan actuele informatie over de retail?” En zo ontstond ruim 25 jaar geleden het idee om een database op te bouwen vol nuttige informatie over winkels, winkelgebieden en winkelpassanten. We zijn hierin uniek. Nergens vind je een retaildatabase van de Benelux die zo compleet, uitgebreid en actueel is. Zo kan iedereen snel en eenvoudig toegang krijgen tot essentiële informatie voor onderzoek, locatie- en beleidsbeslissingen. Strategisch: waar wil ik naar toe als organisatie: waar liggen kansen of juist risico’s? Of meer uitvoerend: waar wil ik filialen openen/sluiten, waar wil ik aankopen/verkopen,  waar wil ik retail wel/niet toestaan?

Ondertussen heeft ons dataplatform Locatus Online bijna 2.000 gebruikers bij retailers, vastgoedpartijen, overheid en onderzoeksbureaus in België, Nederland en Luxemburg.

Doelgroepen:

  • Retailers
  • Vastgoedpartijen
  • Gemeenten en provincies
  • Onderzoekers
  • Toeleveranciers

Verschenen artikelen

Probeer nooit in problemen te denken maar in oplossingen. Veranderingen in de winkelstraat (bijv. leegstand) kan lastig zijn, maar biedt ook kansen voor een verbreding van het aanbod in centra. Zoek deze kansen en blijf niet hangen in het probleem.

Gertjan Slob

Relevantie voor centrumgebieden

Locatus brengt centrumgebieden letterlijk in kaart. Zo heeft u altijd een goed overzicht van het winkelgebied. Anders dan rapporten en tabellen heeft u ook een duidelijk ruimtelijk inzicht.

Met een paar drukken op de knop ziet u:
– de branchering van een winkelgebied
– het druktepatroon (winkelpassanten)
– waar panden leeg staan
– waar de horeca zit
– waar ketenwinkels zitten versus zelfstandigen
– wat de gezondheid van het winkelgebied is (retail risk index)

Daarnaast kunt u ook bekijken wat de ontwikkelingen in de tijd zijn.

Gertjan Slob,
Directeur Onderzoek Locatus

Trots op…

Bijdrage Impulsaanpak Winkelgebieden
Voor de impulsaanpak winkelgebieden mogen wij de input leveren om alle aanvragen te kunnen beoordelen. De subsidies moeten verbetering brengen in de structuur van het centrum. Met de Locatus data wordt gecontroleerd of de voorgestelde verbeteringen bijdragen aan een oplossing van de huidige problemen waar een centrum mee kampt.

Naast de beoordeling zullen wij de komende 11 jaar ook de monitoring van de aanpak ondersteunen: behalen de verstrekte subsidies ook de beschreven doelen?

Kennis van Locatus

Onderzoek

De lockdown voorbij: de invloed op winkelgebieden en nieuwe omzetkansen

Dichte deuren, lege winkelstraten, meer online verkopen … tijdens de lockdowns van de afgelopen twee jaar veranderde het winkelgedrag. Corona laat overal haar sporen na. Ook in het retaillandschap. Wat betekent dit voor u als retailer? In deze whitepaper praat Locatus u bij over de ontwikkelingen post-corona en adviseren zij over de toekomst.
Onderzoek

Locatus: Factsheet Retaildata Benelux 2022

Download de ‘Factsheet Retaildata Benelux 2022’ van Locatus.

Delen: