Retail Innovation Platform

Het Retail Innovation Platform helpt de innovatie- en concurrentiekracht van de retailsector te versterken. Samen met retailers en andere stakeholders, zoals overheden en vastgoedpartijen, voeren wij onderzoek uit, gericht op de ontwikkeling en succesvolle toepassing van nieuwe praktijkkennis.

Met de inzichten uit ons onderzoek kunnen retailers hun strategie aanpassen en innovaties in hun praktijk onderbouwen en realiseren. De unieke samenwerking tussen meer dan twaalf kennisinstellingen maakt ons hét platform voor praktijkgericht onderzoek naar retailinnovatie.

Kennis van Retail Innovation Platform

Onderzoek

Waardevolle online inzichten voor retailers

De publicatie ‘Online verkoopstrategieën voor retailers’ biedt voor het eerst een uitgebreid overzicht op basis van inzichten over welke keuzes je hebt als retailer met een fysieke winkel. 
Onderzoek

Hoe kunnen winkelgebieden klantdata effectief inzetten?

De inzichten uit dit onderzoek moeten vertegenwoordigers van collectieven inspireren om (meer) gebruik te maken van klantdata. Het onderzoek biedt concrete handvatten over hoe klantdata te verzamelen en in te zetten om de effectiviteit van marketingacties van het winkelgebied te verbeteren.

Delen: