Mooie samenwerkingen in winkelgebieden: DNWS deelt voorbeelden

Nederlandse gemeenten, ondernemersverenigingen en ondernemers zijn hard bezig om de landelijke maatregelen te verwezenlijken. Als DNWS zijn we daar zeer blij mee. Vanuit DNWS willen we betrokken partijen zoveel mogelijk informatie bieden en ter inspiratie praktijkvoorbeelden uit heel Nederland delen, zodat je deze kan toepassen in de samenwerking met jouw gouden driehoek. 

Samen aan de slag

Want tegelijkertijd moet de gouden driehoek met elkaar aan de slag blijven om: 

  • gezamenlijk tot oplossingen te komen waar iedereen baat bij heeft; 
  • collectieve ideeën samen financieel te ondersteunen, zoals bijvoorbeeld online lokale platformen voor het winkelgebied en bijbehorende gezamenlijke bezorging; 
  • samen e-learnings aan te bieden, zodat ondernemers zichzelf kunnen blijven door ontwikkelen. 

Vanuit DNWS proberen wij een zo goed mogelijk overzicht te blijven bieden van goede praktijkvoorbeelden uit heel Nederland, zodat je deze kan toepassen met jouw gouden driehoek. Heb jij nog andere voorbeelden? Laat dit ons weten via Johan Schomaker: j.schomaker@dnws.nl

Categorie I

Samenwerking & communicatie is de basis 
Samenwerken, korte lijnen, heldere communicatie, is nu belangrijker dan ooit. Een greep uit de mogelijkheden:

Categorie II

Gemeentelijke regelingen
Gemeenten ondersteunen winkelgebieden op verschillende manieren om deze moelijke tijd door te komen. Gemeenten kunnen voor advies, tips en ondersteuning terecht op de coronapagina van VNG. VNG heeft ook een forum om gemeentelijke voorbeelden te delen. 

Categorie III

Lokale online platformen en gezamenlijke bezorging 
Lokale online platorms zijn een uitkomst om lokale klanten toch te blijven bedienen. Er zijn verschillende bestaande en nieuwe initiatieven:

Categorie IV

Ppromotie koop lokaal / lokale producten 
Hoe stimuleer je klanten om toch vooral lokaal te blijven kopen?

Categorie V

E-learning tips | Corona informatie voor ondernemers

Categorie VI

Corona voorschriften / deurbeleid 
Hoe ga je om met de veiligheidsvoorschriften van het RIVM?

Categorie VII

Funding/sponsoring

Categorie VIII

Veiligheid in winkelgebieden 

Mis jij een voorbeeld of wil jij jouw voorbeeld met ons delen? Laat dit ons weten via Johan Schomaker: j.schomaker@dnws.nl

Delen:

Bekijk ook

Maak kennis met Remco, nieuwe accountmanager bij DNWS

Vanaf september 2022 heeft DNWS een nieuwe collega: Remco Heeren. Remco volgt Carolien Beijer op als accountmanager. We stellen Remco graag aan je voor.

Feestverlichting aan of uit? De impact van de energiecrisis op de winkelstraat

Prinsjesdag is weer achter de rug. De uitdagingen voor ondernemers in de centrumgebieden zijn echter nog verre van voorbij. En dat terwijl de belangrijke feestdagenperiode voor de deur staat. Hoe gaan zij om met stijgende energiekosten in de donkere dagen voor kerst, en wat betekent dat voor de gastvrijheid van de binnenstad?

Verslag bijeenkomst: Lokaal ondernemerschap binnen het grootwinkelbedrijf

Op 7 juli kwamen, op initiatief van INretail, in Den Haag 11 steden en 7 grootwinkelbedrijven samen om het gesprek te voeren over hoe grootwinkelbedrijven zich meer lokaal kunnen inzetten.