Retail Insiders

Retail Insiders biedt een onafhankelijk (semi)publiek data-centrum voor de retailsector. Op dit kennisplatform vind je actuele en betrouwbare cijfers over de retailsector en al haar specifieke branches. Of dit nu gaat om omzet, winkelstructuur, bestedingen, marktverhoudingen, koopstromen of de arbeidsmarkt. Alle data & kennis over de fysieke en online retailwereld komt hier samen op één centrale plek.

Met het data-centrum willen we betrokkenen bij de sector voorzien van eenduidige cijfers over de retail. We doen dit vanuit een logische opbouw van data over specifieke branches binnen food en non-food tot data over de totale retailsector. Ook biedt Retail Insiders een uitgebreide sector bibliotheek. Voor de duiding, toepassing en inspiratie werkt Retail Insiders nauw samen met kennisplatforms met een breed netwerk in de sector. De onderzoek agenda’s van deze kennisplatforms zoals De Nieuwe Winkelstraat (DNWS), het Retail Innovation Platform (RINP) en de Retail Agenda vind je eveneens terug op Retail Insiders.

De behoefte aan regionale data is groot in het licht van de transformatie opgave die per winkelgebied verschilt. Retail Insiders werkt samen met platform De Nieuwe Winkelstraat aan de ontwikkeling van meer regionale data over de retailsector. Gekeken wordt naar de kwaliteit en haalbaarheid van potentiële databronnen en de relevantie van de data wordt getoetst bij de beoogde eindgebruikers, leden van DNWS. Ook starten in 2022 experimenten met het ontwikkelen van regionale data op basis van integrale databronnen, welke zullen worden ontsloten via het retail data dashboard in samenwerking met DNWS.

Trots op…

Trots op het Retail Data Dashboard. In het dashboard vind je veel branchecijfers. Van omzet per branche, omzetkengetallen, exploitatiebeeld, aantal winkels, winkelvloeroppervlakte, winkelformules en ketens, werkgelegenheid, bestedingen per productgroep tot aan marktaandelen.

Kennis van Retail Insiders

Verslag

Welke rol speelt data in de maakbaarheid in de binnenstad?

Blik met DNWS-kennispartners Yvonne van der Steijn van Argaleo en Gerlant Lettinga van Retail Insiders terug op het DNWS-congres ‘Hoe maakbaar is de binnenstad?’ van 8 juni jl. in Tilburg… Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Het antwoord op de vraag: data is niet meer weg te denken in de maakbaarheid van de binnenstad. Hoe dat zo?
Artikel

Gratis inlog DNWS deelnemers op data-centrum Retail Insiders

Retail Insiders is hét semipublieke datacentrum voor retailstakeholders. Je vindt er cijfers over de detailhandel, food, non food en ruim 50 onderliggende branches. Als deelnemer van DNWS kan je nu een gratis account aanmaken op Retail Insiders.

Delen: