Sweco

Sweco ontwerpt en ontwikkelt duurzame samenlevingen en steden van de toekomst, en is Europa’s grootste architecten- en ingenieursadviesbureau.

Hoewel tijden veranderen en de technologische ontwikkelingen razendsnel gaan, is Sweco ervan overtuigd dat we met elkaar tot de beste oplossingen komen en echte veranderingen tot stand brengen. Verandering is voor ons de meest constante, noodzakelijke en inspirerende uitdaging die we ons kunnen voorstellen. Deze kans pakken we samen met onze ruim 20.000 architecten, ingenieurs en adviseurs aan, waaronder 1.900 mensen in Nederland.

Sweco beheerst het hele spectrum van planvorming, visie, ontwerp tot ontwikkeling en beheer. Binnen Sweco richt het team Winkelen zich op de ontwikkeling van vitale winkel- en vrijetijdsgebieden. Zij adviseren welk programma (wat-vraag) op welke plek (waar vraag) op welke manier (hoe vraag) het beste tot zijn recht komt, leidend tot bruisende verblijfsgebieden. Met behulp van de nieuwste methoden en technieken kijken ze naar centrale winkelgebieden, stadsdeelcentra, wijk- en buurtcentra en grootschalige locaties. Sweco Winkelen voorziet opdrachtgevers van een passend advies en zorgt dat partijen daadwerkelijk overgaan tot acties.

Het team werkt onder andere aan: centrum- en retailvisies, ladderonderbouwingen, vestigingsplaatsonderzoeken en subsidieregelingen.

Doelgroepen:

  • Overheden (gemeenten, regio’s, provincies en het Rijk)
  • Winkel- en vrijetijdsorganisaties
  • Beleggers
  • Ontwikkelaars

Verschenen artikelen

Transforming society together

Ingrid Ploegmakers

Relevantie voor centrumgebieden

– We zetten de consument centraal om centrumgebieden te realiseren die afgestemd zijn op de doelgroep.
– We maken gebruik van de nieuwste methoden en technieken. Zo komen we tot toekomstgerichte centrumgebieden.
– We denken multidisciplinair en vanuit een optimale mix tussen functie & branchering, look & feel en marketing & communicatie.
– Onze visie is dat centrumgebieden naast basisvoorzieningen, satisfiers en sterk onderscheidende elementen nodig hebben.
– Onze adviezen zetten aan tot actie doordat we alle betrokken partijen betrekken in het proces.
– We denken op hoog niveau mee over retailvraagstukken en maatregelen. Zo hebben wij bijvoorbeeld gepleit voor de 100 miljoen subsidieregeling De Impulsaanpak Winkelgebieden.

Trots op…

Ondersteuning gemeenten met Impulsaanpak Winkelgebieden

We hebben zes gemeenten ondersteund in de Impulsaanpak Winkelgebieden. Alle zes de aanvragen zijn gehonoreerd. Daarmee dragen we heel constructief bij aan de totstandkoming van vitale centrumgebieden. In de derde en vierde tranche staan we opnieuw enkele gemeenten bij.

Kennis van Sweco

Artikel

5 tips die bijdragen aan een succesvolle aanvraag voor de subsidie Impulsaanpak Winkelgebieden 

Door Ingrid Ploegmakers van kennispartner Sweco  De vierde en laatste ronde van de Impulsaanpak Winkelgebieden opent 8 april 2024 (onder…
Blog

3 tips bij het creëren van een bruisend én uniek centrumgebied  

Het creëren van dynamische, groene en aantrekkelijke centrumgebieden is meer dan een hot topic momenteel. Retail heeft altijd een dominante plek ingenomen in het hart van de stad, maar door veranderende consumentenbehoeften- en wensen is het online winkelen opgekomen. Corona heeft dit versneld. Wil je jouw centrumgebied transformeren naar een levendig, sfeervol en groen centrumgebied waar mensen elkaar ontmoeten en graag zijn? Deze drie ultieme tips helpen je daarbij!

Delen: