Realfort

Wij van Realfort houden van de stad! Als onafhankelijk dienstverlener met decennia ervaring in retail, vastgoed en transformaties, creëren we waarde voor gebruikers en eigenaren. Praatjes vullen geen gaatjes, en zeker geen leegstand! Met creativiteit, realiteitszin en ondernemerschap zetten wij gebieden in beweging op weg naar een duurzame toekomst! 

Realfort is in 2004 opgericht als adviseur en asset manager van vastgoed in de segmenten wonen, werken en winkelen. In juni 2023 werd de samenwerking aangekondigd met het team dat bij Unibail-Rodamco-Westfield verantwoordelijk was voor de ontwikkeling en realisatie van het innovatieve en succesvolle Westfield Mall of the Netherlands. Door de krachten en expertise te bundelen, is Realfort nog beter in staat om transformaties van vastgoed te realiseren in aanvulling op haar bestaande diensten asset management, transacties en advies.

Realfort richt zich op binnenstedelijk mixed-use vastgoed. In elke opgave staat de gebruiker centraal in het creëren van meerwaarde voor gebouw en omgeving. Met onze benadering bieden wij ondernemende en creatieve oplossingen en realiseren we betekenisvolle, levendige ontmoetingsplekken.

Doelgroepen:

Bedrijven en organisaties waarvoor wij actief zijn:

  • private en institutionele beleggers
  • woningcorporaties
  • gemeentes
  • projectontwikkelaars
  • gebruikers van vastgoed zoals retailers, kantoorgebruikers of productiebedrijven.

Quote:
“Rapporten en visies zijn nuttig, maar brengen zelf geen verandering. Creëer feiten en aansprekende voorbeelden, dan zal de dynamiek daarop volgen.”

Relevantie voor centrumgebieden

De opkomst van internet en ‘hybrid retail’ heeft veel impact op het winkellandschap, maar ook op de stad. Ooit werd aangenomen dat internet tot suburbanisatie zou leiden, maar het tegenovergestelde is het geval: overtal groeien stedelijke gebieden. Deze trends vragen aanpassing van de stad en de stenen winkel in het bijzonder. Retail is niet langer een zelfstandige of ‘geïsoleerde’ bedrijfstak, maar onderdeel van de gehele waarde- en distributieketen van consumentengoederen en merken. Retail en retailvastgoed is kennisintensiever geworden. Realfort heeft veel ervaring om de benodigde transformatie te realiseren, met respect voor de belangen van betrokken stakeholders, zoals gemeentes, eigenaren en huurders, maar altijd met de gebruikers voorop.

Westfield Mall of the Netherlands, Leidschendam

Trots op…

Twee transformaties van totaal verschillende schaal duiden het best onze expertise.

Allereerst de herontwikkeling van het oude stadsdeelcentrum Leidsenhage nabij Den Haag, met destijds meer dan 80 eigenaren, naar ‘lifestyle destination’ Westfield Mall of the Netherlands. Dit project is niet alleen uniek voor Nederland, maar is ook internationaal het referentieproject voor grote winkelcentra en shopping malls.

Daarnaast de transformatie van het verouderde winkelcentrum Vijfhoek in Oldenzaal, met veel leegstand, naar een opgefrist centrum met een robuuste branchering, waaronder ook een bibliotheek.

Kennis van Realfort

Artikel

Met creativiteit, realiteitszin en ondernemerschap gebieden in beweging zetten!

Realfort nieuwe kennispartner DNWS. Vanaf oktober dit jaar is Realfort kennispartner van DNWS. Als onafhankelijk dienstverlener met decennia ervaring in retail, vastgoed en transformaties, creëren we waarde voor gebruikers en eigenaren. Met creativiteit, realiteitszin en ondernemerschap zetten wij gebieden in beweging op weg naar een duurzame toekomst!

Delen: