Focus MKB BV

Focus MKB is gespecialiseerd in de aanpak en versterking van winkelgebieden, het oprichten van ondernemersfondsen en het adviseren en begeleiden van ondernemers, vastgoedeigenaren en gemeente bij retail- en vastgoedvraagstukken.

Focus-Mkb begeleidt ondernemers, gemeenten en marktpartijen bij het vlottrekken en uitvoeren van hun toekomstplannen in winkelgebieden. Een gezamenlijke aanpak staat voorop: hoe kan aan ondernemers en vastgoedeigenaren toekomstperspectief worden geboden? Ruimte maken voor vitale winkelgebieden staat centraal.

Focus-Mkb heeft zich door jarenlange ervaring gespecialiseerd in het samen met ondernemers, gemeente, vastgoedeigenaren en andere (markt)partijen versterken van winkelgebieden (winkelgebiedmanagement), het versterken van samenwerking tussen de diverse stakeholders in het gebied, het oprichten van ondernemersfondsen en het oplossen van individuele bedrijfshuisvestingproblemen. Focus-Mkb neemt het plan- en uitvoeringsproces uit handen en begeleidt de partijen vanaf het initiatief tot aan de uitvoering.

Herontwikkeling van verpauperde gebieden, het opzetten van ondernemersfondsen, branchering of het promoten van winkelgebieden, de aanpak van bereikbaarheidsproblemen of het oplossen van ruimteproblemen voor uw bedrijf: Focus-Mkb heeft ruime ervaring om dit op te lossen.

Relevantie voor centrumgebieden

Ondernemers, vastgoedeigenaren en gemeenten wordt toekomstperspectief geboden voor een sterk en vitaal winkelgebied.

Kennis van Focus MKB bv

Interview

“Digitalisering in winkelgebieden heeft tijdens de coronaperiode een grote vlucht genomen”

Winkelgebieden hebben sinds het begin van de coronaperiode, naast de maatregelen en protocollen waaraan de gebieden zich moeten houden, te maken met diverse veranderingen, waaronder leegstand. Wij gingen in gesprek met Leo Hoksbergen van Focus-Mkb en spraken over de ontwikkelingen in winkelgebieden gedurende de coronaperiode.

Delen: