RuimteVerhaal
RuimteVerhaal helpt overheden, vastgoedeigenaren en ondernemers(verenigingen) met het maken van memorabele centra. We werken aan onderzoeken, visies en uitvoeringsprojecten.
Elk centrum verdient een unieke en herkenbare inrichting. Of het nu gaat om een historische binnenstad zoals Harderwijk, waarvoor RuimteVerhaal een innovatieve stadsmuur heeft ontworpen. Of een industrieel dorp zoals Tegelen, waar de keramiek centraal staat en het door ons geïntroduceerde smalspoortje met kiepkarretjes de inwoners weer trots maakt op hun centrum. Het zijn de verhalen en herinneringen die een plek bijzonder maken. Wat is het ‘DNA’ van jouw centrum? En hoe kan dit worden ingezet bij het ontwikkelen van een aantrekkelijk en haalbaar toekomstperspectief? Wij denken graag met u mee!
RuimteVerhaal helpt overheden, vastgoedeigenaren en ondernemers(verenigingen) met het maken van memorabele centra. We werken aan onderzoeken, visies en uitvoeringsprojecten. Daarbij hebben we kennis van het complete traject. De gebruikers van de binnenstad staan in onze aanpak altijd centraal. In vrijwel alle projecten organiseren we een vorm van participatie, omdat wij geloven in een zorgvuldig proces waarbij zoveel mogelijk belanghebbenden worden betrokken en geënthousiasmeerd. Op deze manier creëren we draagvlak en zorgen we tegelijkertijd voor een integraal perspectief op de opgave. Daarnaast hebben we een wetenschappelijk beproefde methodiek ontwikkeld waarmee we het gedrag van bezoekers in meerdere centra al inzichtelijk hebben gemaakt. Deze expertise gebruiken we graag om onze opdrachtgevers te adviseren over hoe zij het activiteitenniveau en de verblijfsduur van bezoekers positief kunnen beïnvloeden.
‘’Elk centrum verdient een memorabele inrichting, die gebruikers voorziet van positieve energie, een prettig verblijf en waardevolle herinneringen!’’.
Pimm Terhorst
Trots op…
Harderwijk is trots op haar verleden als vestingstad. De contouren van de oude stad zijn echter niet meer overal zichtbaar. RuimteVerhaal heeft in opdracht van de Gemeente Harderwijk een plan bedacht om de middeleeuwse stadsmuur weer beleefbaar te maken. Met behulp van een dubbele dynamische LEDline in de bestrating worden de contouren uitgelicht. Daarnaast komt de stadsmuur op één locatie uit de grond omhoog. Dit nieuwe stukje muur lijkt te zweven door een combinatie van glazen stenen met daarop roodbruine kloostermoppen. Het resultaat kan rekenen op veel enthousiasme en haalde zelfs het NOS Journaal.