Provincie Overijssel stelt 500.000 euro beschikbaar voor samenwerkingsacties tijdens coronacrisis

De Stadsbeweging van de provincie Overijssel heeft 500.000 euro beschikbaar gesteld speciaal voor gemeenten die tijdens deze coronaperiode samenwerkingsacties in het centrum willen opzetten of versnellen. De aanvraag kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het opzetten van een digitaal platform en bezorgdiensten, een Kom-In-Actie-Traject of voor heropeningsacties voor na de crisis. 

Goede samenwerking is cruciaal

Gedeputeerde Monique van Haaf: “Ook tijdens de coronacrisis zien we dat goede samenwerking tussen partijen in centrumgebieden cruciaal is. De afgelopen jaren hebben we hier met de Stadsbeweging veel inzet gepleegd en nu zie je op die plekken een enorme versnelling ontstaan. Neem bijvoorbeeld Deventer. Binnen no time had de gemeente een speciale website klaar om lokale retailers te ondersteunen bij levering aan de consument”. De provincie hoopt dat koplopers als Deventer en het speciale crisisarrangement ook andere gemeenten inspireren om tot actie over te gaan. Van Haaf: “De horeca en retail zien hun omzet in deze periode teruggevallen tot soms wel 90%. Voor ons alle reden om gemeenten te ondersteunen zodat zij in de centrumgebieden vraag en aanbod weer bij elkaar kunnen brengen.” 

De 3 stappen van een aanvraag 

Het crisismanagement is voor alle gemeenten binnen de provincie, dus ook voor gemeenten die nog niet samenwerken met Stadsbeweging. In drie stappen kunnen gemeenten hun aanvraag bij de provincie indienen.  

Stap 1 – Contact opnemen

Neem contact op met je vaste contactpersoon bij de Stadsbeweging.  
Vul daarna het ‘Formulier crisisarrangement’ in en mail dit aan stadsbeweging@overijssel.nl. Let op: 1 aanvraag per gemeente! Stem de aanvraag dus goed af met partijen binnen je eigen gemeente.  

Stap 2 – Behandeling

Het ingevulde aanvraagformulier wordt direct in behandeling genomen en voorgelegd aan de gedeputeerde.  
Heb je zelf nog besluitvorming nodig van ie bestuurder? Leg je aanvraag (na verzending aan de Stadsbeweging) ook voor aan je eigen bestuurder of bestuurders. Op deze manier wordt een paralleltraject uitgezet en gaat er geen tijd verloren.  

Stap 3 – Subsidie aanvraag

Als alle bestuurders akkoord zíjn (d.w.z. zowel de gedeputeerde als je eigen bestuurder), vraag dan een subsidie aan via dit formulier op de provincie website.  
Het aanvraagformulier crisisarrangement kun je als bijlage toevoegen. Vul het woord ‘crisisarrangement‘ in bij het veld ‘naam project’.  

Wil je meer informatie over wat DNWS aan praktische hulp kan bieden? Zoals een Kom-In-Actie-Traject. Neem dan contact op met Johan Schomaker via 06 46 20 22 31, j.schomaker@dnws.nl.

Delen:

Bekijk ook

Culemborgse succesformule: vrijwilligers als hart en ziel van de binnenstad

Culemborg is een kleine stad met 30.000 inwoners, maar groots in ideeën en ambities. Wij spraken met Manoli Martín-Camuñas Romero (regisseur binnenstad Culemborg) over hoe de vrijwilligers zo'n succes maken van de binnenstad.

Thema ‘Talent & Impact’ centraal tijdens Nationaal Congres Citymarketing 2024

Op donderdag 6 juni vond in Tilburg het Nationaal Congres Citymarketing plaats. Het thema: uitdagingen omtrent Talent & Impact. Het vinden en binden van talent is een cruciale zaak voor elke stad en regio. Hoe binden steden talent? Accountmanager Marleen Strien deelt haar inzichten van deze dag.

Dit was het congres ‘Groningen: stad in beweging’

Op 30 en 31 mei vond ons tweedaags congres 'Groningen: stad in beweging' plaats. We kijken met trots terug op een geslaagd congres, waarbij binnensteden uit heel Nederland aanwezig waren. Hier lees je alles nog eens rustig na of bleef je het congres opnieuw met het fotoverslag.