Provincie Overijssel stelt 500.000 euro beschikbaar voor samenwerkingsacties tijdens coronacrisis

De Stadsbeweging van de provincie Overijssel heeft 500.000 euro beschikbaar gesteld speciaal voor gemeenten die tijdens deze coronaperiode samenwerkingsacties in het centrum willen opzetten of versnellen. De aanvraag kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het opzetten van een digitaal platform en bezorgdiensten, een Kom-In-Actie-Traject of voor heropeningsacties voor na de crisis. 

Goede samenwerking is cruciaal

Gedeputeerde Monique van Haaf: “Ook tijdens de coronacrisis zien we dat goede samenwerking tussen partijen in centrumgebieden cruciaal is. De afgelopen jaren hebben we hier met de Stadsbeweging veel inzet gepleegd en nu zie je op die plekken een enorme versnelling ontstaan. Neem bijvoorbeeld Deventer. Binnen no time had de gemeente een speciale website klaar om lokale retailers te ondersteunen bij levering aan de consument”. De provincie hoopt dat koplopers als Deventer en het speciale crisisarrangement ook andere gemeenten inspireren om tot actie over te gaan. Van Haaf: “De horeca en retail zien hun omzet in deze periode teruggevallen tot soms wel 90%. Voor ons alle reden om gemeenten te ondersteunen zodat zij in de centrumgebieden vraag en aanbod weer bij elkaar kunnen brengen.” 

De 3 stappen van een aanvraag 

Het crisismanagement is voor alle gemeenten binnen de provincie, dus ook voor gemeenten die nog niet samenwerken met Stadsbeweging. In drie stappen kunnen gemeenten hun aanvraag bij de provincie indienen.  

Stap 1 – Contact opnemen

Neem contact op met je vaste contactpersoon bij de Stadsbeweging.  
Vul daarna het ‘Formulier crisisarrangement’ in en mail dit aan stadsbeweging@overijssel.nl. Let op: 1 aanvraag per gemeente! Stem de aanvraag dus goed af met partijen binnen je eigen gemeente.  

Stap 2 – Behandeling

Het ingevulde aanvraagformulier wordt direct in behandeling genomen en voorgelegd aan de gedeputeerde.  
Heb je zelf nog besluitvorming nodig van ie bestuurder? Leg je aanvraag (na verzending aan de Stadsbeweging) ook voor aan je eigen bestuurder of bestuurders. Op deze manier wordt een paralleltraject uitgezet en gaat er geen tijd verloren.  

Stap 3 – Subsidie aanvraag

Als alle bestuurders akkoord zíjn (d.w.z. zowel de gedeputeerde als je eigen bestuurder), vraag dan een subsidie aan via dit formulier op de provincie website.  
Het aanvraagformulier crisisarrangement kun je als bijlage toevoegen. Vul het woord ‘crisisarrangement‘ in bij het veld ‘naam project’.  

Wil je meer informatie over wat DNWS aan praktische hulp kan bieden? Zoals een Kom-In-Actie-Traject. Neem dan contact op met Johan Schomaker via 06 46 20 22 31, j.schomaker@dnws.nl.

Delen:

Bekijk ook

Nieuwjaarsbijeenkomst voor centrummanagers bij brancheorganisatie het Vakcentrum

Vrijdag 10 januari jl. vond een nieuwjaarsbijeenkomst voor centrummanagers plaats op kantoor bij brancheorganisatie Vakcentrum in Woerden. Aanwezig waren, onder anderen, centrummanagers, zelfstandig supermarktondernemer en Vakcentrumlid Giel Smit, medewerkers van DNWS en het Vakcentrum. Doel van de bijeenkomst was om centrummanagers kennis te laten maken met het Vakcentrum.

Praktijklessen uit de Impulsaanpak Winkelgebieden

De 100 miljoen euro uit de Impulsaanpak Winkelgebieden is toegekend aan 42 projecten in binnensteden. Maar wat komt er kijken bij de uitvoering? Mischa de Gier (DNWS-kennispartner BRDG Advies) deelt tijdens de Week van het Centrumgebied zijn ervaringen van onder andere Winschoten. Wat je nog meer kunt verwachten? Mischa geeft je alvast een tipje van de sluier.

Welkom gemeente Het Hogeland

Onlangs is gemeente Het Hogeland deelnemer geworden van DNWS. Welkom! Wij spraken met Tjeert Kremer, Beleidsadviseur Economie & Arbeidsmarkt over enkele ontwikkelingen binnen de gemeente.